23948sdkhjf

NREP og Arkitektgruppen i milliardaftale

Aftale om to udviklingsprojekter kan blive startskud til langsigtet samarbejde.
NREP og Arkitektgruppen i Odense har indgået aftale om udvikling af to boligbyggerier i København med en samlet projektværdi på cirka 1,4 milliarder kroner.

Parterne har til formålet oprettet et fælles holdingselskab, og direktør Robin Feddern fra Arkitektgruppen lægger ikke skjul på, at hensigten er at udvikle flere fælles projekter i fremtiden:

- Det har været vigtigt for os at finde en partner, hvor vi udnytter de styrker, den enkelte har. Det er vort håb, at projekterne vil blive de første projekter i en længere række af spændende byggerier, udviklet og opført af parterne i fællesskab, siger han i en pressemeddelelse.

Det første af de to projekter, ”Teglholmene”, er tegnet af Aarstiderne Arkitekter, og omfatter 105 boliger på Teglholmen i København. Det 11.800 kvadratmeter store projekt har en værdi af cirka 460 millioner kroner og er netop udbudt som projektsalgslejligheder. Byggeriet går i gang når der er solgt det fornødne antal boliger.

Det andet projekt består af 28.000 kvadratmeter, hovedsageligt boliger, og indgår som led i omdannelsen af et tidligere industriområde på Amager mellem Amager Strandvej, Lergravsvej og Amagerbanen på Amager Øst. Grunden er erhvervet fra C.W. Obel Ejendomme, som i samarbejde med Arkitektgruppen og andre grundejere i området har igangsat udarbejdelsen af lokalplan for området.

Startredegørelse er netop blevet godkendt i Københavns Kommune, og lokalplanen forventes at foreligge endeligt i efteråret 2016. Også på denne grund påtænker parterne at udbyde boliger som ejerboliger. Projektet har en værdi af cirka 940 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094