23948sdkhjf

BroCon installerer kæmpemæssigt solcelleanlæg

Inden udgangen af året vil 69.000 solcellepaneler levere strøm til vestjyske husstande.
På en mark lidt uden for den lille vestjyske by No i nærheden af Ringkøbing går Carsten Konradsen fra BroCon El-Teknik og overvåger opsætningen af solcelleparken.

- Vi er cirka halvejs, måske kun 40 procent med opsætningen i forhold til tidsplanen, men vi skal nok nå det og anlægget vil være oppe at køre den 31. december, fortæller han.

Anlægget består som nævnt af 69.000 solcellepaneler, 38 nye transformatorstationer, 31 kilometer kabler og 275 km solcellekabler, der skal føres mellem panelerne.

Solcellerne er bestilt gennem Dansk Solvarme, men er af mærket Talesun, transformatorstationerne kommer fra Priess i Vinderup, men installeres af RAH og med BroCon El-Teknik som totalentreprenør.

Projektet har ti investorer i ryggen, hvoraf de to, Carsten Konradsen og Frits Brogaard, kommer fra BroCon El-Teknik. De har arbejdet på projektet i tre år, før det lykkedes at få alle godkendelser fra EU, kommunen og Energinet.dk i hus.

Og der har da været tidspunkter, hvor Carsten Konradsen har tvivlet på om projektet overhovedet blev til noget.

- Derfor var glæden stor da vi i starten af september kunne sætte check tegn ved alle forhindringer og påbegynde etableringen af solcelleanlægget, skriver Karsten Conradsen på BroCon El-Tekniks hjemmeside.

Parterne bag projektet har investeret 125 mio. kr i solceller med tilbehør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.207