23948sdkhjf

Aarsleff køres i stilling til københavnsk kæmpeprojekt

Entreprenøren involveres i udviklingen af Postgrunden i København. Hensigten er at indgå en egentlig byggekontrakt.
PostNord Danmark besluttede i foråret at flytte sit hovedkvarter fra Tietgensgade og Bernstorffsgade i hjertet af København til lejede lokaler på Amager.

Det har åbnet op for en omdannelse af det 39.000 kvadratmeter store areal ved Københavns Hovedbanegård, som tidligere på året blev solgt til Danica Pension.

Visionen er at omdanne Postgrundens lukkede område til et nyt, åbent og attraktivt kvarter i hjertet af København, og opgaven med at tegne den nye bydel blev i sensommeren lagt i hænderne på Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Nu er Per Aarsleff A/S også blevet inddraget i projektet. Entreprenørkoncernen har indgået samarbejdsaftale med Ejendomsselskabet Project Nord P/S om at bidrage med entreprenørkompetencer i designprocessen, der vil strække sig over en periode på 1-1½ år.

- Byggeplaner og budgetter skal konkretiseres, og myndighedsgodkendelser skal forberedes. Det er parternes intention at arbejde hen imod indgåelse af en egentlig byggekontrakt i en efterfølgende fase, skriver Aarsleff i en fondsbørsmeddelelse.

Området skal som udgangspunkt huse både erhvervsdomiciler og boliger. Desuden er det tanken at renovere den bevaringsværdige bygning fra 1912 ud mod Tietgensgade. Det har tidligere været fremme, at Danica investerer cirka 5 mia. kr. i den kommende udvikling af grunden, der ligger klods op ad Københavns Hovedbanegård.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127