23948sdkhjf

Sparer energi i fineste stil

Rationel Vinduer har løst dilemmaet for ældre villaer, der både skal renoveres i den oprindelige stil - og blive mere energirigtige
Når ældre villaer med palæ- eller bondehusvinduer skal renoveres, er det vigtigt, at bygningen kan bevare det oprindelige arkitektoniske udtryk og den klassiske stil. Men samtidig skal huset også helst kunne leve op til nutidens krav om effektiv isolering og lavt energiforbrug.

Rationel Vinduer har løst dette dilemma for ældre villaer og tilbyder en række klassiske vinduestyper og tekniske løsninger, der gør det muligt at renovere i den oprindelige klassiske byggestil - og samtidig opnå betydelige besparelser i energiforbruget.

Rationels Patus-serie er således moderne energirigtige vinduer, der er designet i overensstemmelse med de traditionelle, klassiske vinduestyper. Vinduerne fås i flere åbnefunktioner og med det antal sprosser og den inddeling, som vil passe bedst til huset. Sprosserne og profilerne er smalle som i tiden før termoruder blev opfundet, og ruderne er som standard to-lags energiruder. Samtidig tilbydes vinduerne både som trævinduer (Patus-serien) og som træ/alu-vinduer (Patus+-serien).

Løsningen på dilemmaet er en speciel sprossekonstruktion, der giver klassisk look med smalle sprosser og optimal isolering. Konstruktionen går i korte træk ud på, at vinduet består af én stor energirude, som de smalle sprosser herefter er klæbet på. Inde i energiruden under sprosserne er der monteret aluprofiler, så vinduet også set tæt på har udseende som et originalt vindue. Disse indvendige aluprofiler rører ikke glasset, og herved er problemet med kuldebroerne ved sprosserne også blevet løst. Alt i alt er det en løsning, hvor vinduet får det helt klassiske udseende tilbage, og hvor isoleringsevnen er langt bedre, end hvis vinduet var sammensat af mange enkelttermoruder.

Kilde: Rationel Vinduer - www.rationel.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095