23948sdkhjf

Energirigtig elevator har sparet 200.000 maskinrum

KONE MonoSpace har på blot 10 år givet etagebyggeriet ny arkitektonisk frihed og sparet 2.000.000 tønder olie.
Elevatoren er et af verdens mest sikre og mest benyttede transportmidler. Og alligevel det mindst omtalte i medierne.

Men nu kan KONE fejre et bemærkelsesværdigt jubilæum, der afslører, at moderne elevatorer ikke blot har stor betydning som transportmiddel, men også for etagebyggeriets indretning og arkitektur, ligesom de spiller en vigtig rolle i kampen for at reducere energiforbruget.

Koncernens energirigtige KONE MonoSpace blev således introduceret midt i 90´erne, og allerede nu er elevator nummer 200.000 af denne type blevet produceret og installeret. Det forventes, at inden udgangen af år 2010 vil to tredjedele af alle verdens nye elevatorer være af denne konstruktion.

KONE MonoSpace vender op og ned på alle forestillinger om elevatorkonstruktioner, idet den ikke kræver et separat maskinrum. Det sparer plads på øverste etage eller oppe på taget, ligesom det giver større arkitektonisk frihed ved udformningen og indretningen af byggeriet.

Drivkraften er i stedet placeret inde i selve skakten og fungerer ved hjælp af den specielle gearløse og magnetbaserede KONE EcoDisc motor, der kan give elevatoren en fart på hele 3 meter i sekundet og samtidig er meget energibesparende. Sammenlignet med en traditionel hydraulisk maskine forbruger den 70 procent mindre energi, og den bruger 40 procent mindre energi end en sammenlignelig traktionsmotor med gear. KONE MonoSpace har derfor siden midt i 90´erne sparet verden for et samlet energiforbrug svarende til 2.000.000 tønder olie - eller den mængde benzin, som 100.000 biler skal bruge for at køre jorden rundt.

KONE er en af verdens førende producenter af elevatorer og rulletrapper. Koncernen har hovedkontor i Finland og beskæftiger på verdensplan omkring 32.500 medarbejdere i 49 lande. KONE har danske afdelinger i Aalborg, Århus og Odense og dansk hovedkontor på Rebslagervej i København.

Kilde: KONE

Læs mere om: Kone
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093