23948sdkhjf

Top 10: Danmarks største arkitektvirksomheder

Der er hård kamp om pladsen som landets største tegnestue, viser ny analyse af arkitektbranchen.
Den danske arkitektbranche har fået et tronskifte, når det gælder titlen som landets største tegnestue. En ny brancheanalyse fra Licitationen – Byggeriets Dagblad viser, at Henning Larsen Architects nu er størst på bådeomsætning og indtjening. Til gengæld kan sidste års omsætningsmæssige topscorer i form af C.F. Møller stadig prale af at have flest ansatte.

Og netop antallet af ansatte er et område, hvor væksten ser ud til at fortsætte hos C.F. Møller:

- I England er vi 100 procent fyldt op for 2016, så her skal vi ansætte flere, hvis vi skal tage yderligere opgaver ind. Og både i Danmark og Sverige ser det også fornuftigt ud, mens vi mangler lidt i Norge. Der er vi afhængige af, at nogle af de store ting, vi har i vores pipeline, kommer ind, lyder statusrapporten fra adm. direktør og partner, Klaus Toustrup, C.F. Møller.

Benhård analyse
Den umiddelbare førsteplads får heller ikke Henning Larsen Architects til at skrue ned for ambitionerne. Tværtimod er der fokus på at hente endnu mere omsætning i udlandet, som i det seneste regnskab stod for 66 procent af den økonomiske aktivitet.

- Vi har datterselskaber i seks lande, og de bidrager alle til årets gode resultat. Ved at være til stede opbygger vi stærke relationer til kunder og samarbejdspartnere, og det er vigtigt for os, at projekterne bliver del af den lokale kontekst og viden. Vi vil også i de kommende år styrke vores tilstedeværelse internationalt, udvikle relationerne til vores internationale partnere yderligere og dermed styrke adgangen til nye opgaver, siger Mette Kynne Frandsen, der er adm. direktør og partner i Henning Larsen Architects.

Det hører med til historien, at hosstående liste reelt mangler en stor spiller, efter KPF Arkitekter i maj opkøbte Erik Møller Arkitekter. Ifølge KPF Arkitekter er tegnestuen dermed landets 5. største, men da virksomheden ikke offentliggør omsætningstal, indgår de ikke i oversigten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Opdateret onsdag 25/11-2015
Ved en fejl var Aarhus Arkitekterne og Rubow Arkitekter blevet udeladt fra top 10-listen.
Det er nu rettet, så begge virksomheder indgår i de hosstående tabeller.
Redaktionen beklager fejlen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078