23948sdkhjf

Ingen tagrende uden lim

En Plastmo tagrende skal holde i mange år og være let at montere. Både for den professionelle håndværker og for gør-det-selv manden. Det stiller krav til de materialer, tagrenden er lavet af. Og det stiller især krav til den lim, der holder sammen på en Plastmo tagrendeløsning – hvad enten der tale om plast, stål eller zink.
Plastmo, der er et varemærke under Aco Nordic A/S, har siden 1960’erne været danskernes foretrukne leverandør af tagrender. Først udelukkende af plasttagrender, men med introduktionen af galvaniserede ståltagrender i år 2000 og zinktagrender i år 2002 blev virksomheden totalleverandør af tagrender.

En væsentlig komponent i Plastmos tagrendesystemer er lim til samling og tætning af de enkelte dele. Tæthed og styrke i samlingerne er afgørende for en sikker håndtering af regnvand fra tag til kloak, der beskytter hus og bygninger imod fugt o. lign. Desuden er montagevenlighed afgørende for produkterne. Med lim sikres det, at tagrender i både plast, stål og zink kan sættes op af såvel gør-det-selv manden som af den professionelle håndværker uden anvendelse af specielt værktøj eller uddannelse.

ACO Nordic har i en årrække samarbejdet med Dana Lim A/S, der har leveret lim til mange af virksomhedens forskellige produkter, bl.a. til tagrender af plast, stål og zink. Det tætte samarbejde var anledningen til, at ACO Nordic i 2007 bad Dana Lim om at videreudvikle den lim, der blev anvendt til tagrendesystemerne i galvaniseret stål og zink.

- For os er det afgørende, at limen vi anvender til vores produkter har lang holdbarhed, stor styrke, og er designet til vores brugssituation. Vi er fuldt tilfredse med de limtyper, vi hidtil har anvendt, men for os er det naturligt løbende at vurdere om den teknologiske udvikling giver anledning til at forbedre vores produkter. Så vi kontaktede vores leverandør og sparringspartner, Dana Lim, og bad dem undersøge muligheden for en videreudvikling af vores lim, som et led i en løbende forbedring af vores produkt siger Hans Olsen, Product Manager hos ACO Nordic A/S.

Testforsøg
Ud fra en kravspecifikation gennemførte Dana Lim udviklingsarbejdet og gennemførte en række laboratorieforsøg på hovedkontoret i Køge. Bl.a. testede man limens styrke ved trækforsøg. hærdetider ved forskellige anvendelser, og holdbarhedsforsøg, hvor limen påvirkes af varme og kulde. Desuden blev limen testet for modstand over for påvirkning af salt og vand.

- Vi har vores eget laboratorium, hvor ni kemiingeniører udvikler nye produkter i samarbejde med de af vores kunder, som har behov for skræddersyede løsninger til deres særlige produkter, siger salgschef Jens Rasmussen, Dana Lim A/S.

Et par måneder efter afleverede Jens Rasmussen en rapport til Hans Olsen med anbefalinger til, hvilken forbedret lim, der fremover kan anvendes. Det førte til, at ACO Nordic på Byggeri 2008 Messen i Fredericia i februar kunne introducere en ny limløsning til tagrender med endnu højere trækstyrke, holdbarhed og anvendelighed. Den nye lim blev introduceret på firmaets stand, hvor alle kunne prøve kræfter med dens styrke.

- At vi inddrager Dana Lim i vores produktudvikling er helt naturligt. Da vi løbende har udviklingsprojekter for at forbedre vores produktprogram, er hurtige, pålidelige og gennemarbejdede tilbagemeldinger afgørende. Og det er vi vant til at få fra Dana Lim. Når det så også kombineres med de mere traditionelle værdier som leveringssikkerhed, høj kvalitet og konkurrencedygtige produkter, så gør det Dana lim til en fortrukken leverandør, siger Hans Olsen.

Han nævner at samarbejdet også betyder, at Dana Lim er nævnt som producent og samarbejdspartner på firmaets limprodukter. Dermed er det synligt for forbrugeren, at her tages fælles ansvar for produktets kvalitet og anvendelighed.

Zink tagrender
Siden introduktionen i 2002 har Plastmo zinktagrender været en produktgruppe i stærk vækst, og den er nu en betydelig produktgren i firmaets sortiment. En position der er blandt andet er opnået ved at anvende en stærk lim, der ikke tidligere har været kendt på markedet.

Kilde: Dana Lim A/S og Aco Nordic A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094