23948sdkhjf

Glæde over regeringens erhvervsskole-tiltag

Tekniq roser regeringen for at gøre det nemmere at gennemføre erhvervsuddannelser.
Snart kan man få tilskud til lokale grundforløb på erhvervsuddannelser, og der bliver mulighed for støtte til lærlinge, som rejser efter en læreplads.

Disse initiativer glæder installatørernes organisation Tekniq, som roser elementer i regeringens nye vækstplan.

Det bliver dermed mere bekvemt at en erhvervsuddannelse uden for de store byer, fremgår det af udtalelser fra undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

Erhvervsskoler kan oprette lokale grundforløbsafdelinger ved hjælp af statslige etableringstilskud, som skal fremme et bredt geografisk udbud af uddannelsessteder.

Som forsøg kan en lærling få tilskud, hvis lærlingen vælger en praktikplads længere end fem kvarter væk fra boligen.

- Det er en fordel for mange af Tekniqs medlemmer, som ligger i yderområder og landdistrikter, hvor vi desværre allerede nu kan se begyndende tendenser til, at det er svært at få fyldt lærepladserne op, siger underdirektør Tina Voldby på organisationens hjemmeside.

Hun hilser begge initiativer velkommen og tror, at de bidrager til, at flere unge kan vælge en erhvervsuddannelse. Forudsætningen er, at der for alle unge kun er kort vej til den nærmeste erhvervsskole, der udbyder grundforløbet, mener hun.

- På grundførløbet bliver de introduceret til erhvervsuddannelserne og vejen er banet for en lidt længere rejsetid, når de går videre på hovedforløbet. Ved at få flere grundforløbsskoler får virksomhederne i ydreområder også mulighed for at oprette praktikpladser og rekruttere lærlinge.

Hun bemærker også, at vvs-energiuddannelsen i dag mangler grundforløb i hele Nordjylland og på Djursland.

Tekniq roser også regeringen for en ny ordning med såkaldte landdistriktsvækstpiloter. Ordningen skal gøre det attraktivt for højtuddannede at arbejde for mindre virksomheder i yderområderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14