23948sdkhjf

Byggebranchen presses af kommunalt anlægsstop

Regeringens anlægsloft får flere kommuner til at udskyde renoverings- og byggeaktiviteter. Det går hårdt ud over den danske byggebranche, mener Dansk Byggeri og Håndværksrådet.
Regeringens anlægsloft får flere kommuner til at udskyde renoverings- og byggeaktiviteter. Det går hårdt ud over den danske byggebranche, mener Dansk Byggeri og Håndværksrådet.

Flere danske kommuner udskyder nu byggeprojekter som opbygning og renovering af skoler, veje, idrætsfaciliteter til 2009. Det er konsekvensen af regeringens anlægslov, der medfører en straf til kommunerne, hvis de overskrider de budgetterede anlægsudgifter i 2008.

Dansk Byggeri og Håndværksrådet mener, at det kommer til at gå hårdt ud over byggebranchen.

- Det er utroligt uheldigt. Vi kan i vores seneste konjunkturanalyser se, at vi på både privat- og erhvervsmarkedet har oplevet et større fald i aktiviteten – men den ligger dog fortsat lunt i svinget, mens den offentlige efterspørgsel er rekordlav. Og det kan naturligvis mærkes i markedet, siger cheføkonom i Håndværksrådet Jacob Brandt til ErhvervsBladet.

En analyse foretaget af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner afslørede, at syv ud af ti kommuner risikerer at blive ramt at regeringens anlægsloft. Derfor stoppes en række planlagte opgaver for ikke at risikere strafbetaling. Københavns Kommune har netop sparet projekter til en værdi af 288 mio. kr. væk, mens Horsens Kommune udskyder bygge- og anlægs-projekter for 220 mio. kr.

Byggebranchen havde ellers sat sin lid til de store offentlige anlægsprojekter, da der i det offentlige findes en kæmpe bygningsmasse, der løbende skal renoveres – afmatning eller ej.

Dansk Byggeri har endnu ikke et samlet overblik over, hvor hårdt det kommer til at ramme byggebranchen

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158