23948sdkhjf

Centrum Pæle vil gøre fundering mindre kompleks

Nyudviklet onlineværktøj skal hjælpe bygherrerådgiverne med at overholde komplicerede regler.
Byggeprojekter i større byer placeres i stadigt stigende omfang i kyst- eller havnenære områder, og det stiller naturligvis store krav til pilotering og fundering.

Hos Centrum Pæle, der producerer piloteringspæle, er man meget opmærksom på den øgede kompleksitet i designet af funderinger til både små og store byggeprojekter.

Tidligere var udregninger til funderingsopgaver nemmere at finde rundt i, men med implementeringen af det danske anneks til Eurocode 7 er kompleksiteten øget betragteligt.

Derfor har Centrum Pæle udviklet et webbaseret værktøj, ”Centrum Select”, der kan hjælpe rådgivende ingeniører, andre rådgivere eller entreprenørerne selv med at beregne en funderings bære-, laste- og trækevne, så de rå valgt de korrekte piloteringspæle.

Ekstra sikkerhed på bæreevnen
Den største forskel ved de nye krav er, at man i visse situationer skal regne med ekstra sikkerhed på konstruktionens bæreevne, hvor man førhen påførte denne ekstra sikkerhed på lasterne.

Det kan aflæses i en række nye lastkombinationer, hvor blandt andet KFI-faktoren, der afhænger af konstruktionens konsekvensklasse, påføres materialernes styrkeparametre.

Dermed antager pælenes regningsmæssige bæreevner forskellige værdier, afhængig af både KFI og den pågældende lastkombination.

- Når vi tager alle lastkombinationer og mulige værdier af KFI med, når vi op på seks forskellige bæreevneberegninger for hver eneste pæletype, fortæller ingeniør Niels Mortensen, der håber, at det nye program kan være med til at gøre livet lidt nemmere for bygherrerådgiverne.

Centrum Pæle producerer piloteringspæle på hovedsædet i Vejle og har søsterselskaber i Tyskland, England, Sverige og Polen. Applikationen er tilgængelig via virksomhedens hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144