23948sdkhjf

CC Contractor kickstarter ny bydel

Sammen med Cubo, Midtconsult og Mutopia skal Herning-entreprenøren opføre et springcenter i Hedehusenes nye bydel, NærHeden.
Til foråret begynder byggeriet af den første bygning i NærHeden – nemlig det nye springcenter, som dermed bliver startskuddet til byggeriet af den nye bydel.

Springcentret skal både give kommunens springgymnaster nye, moderne faciliteter og være et samlingspunkt i den nye bydel, hvor der efter planen skal opføres op mod 3.000 boliger.

- Det nye springcenter bliver en kickstart af NærHeden og det første, synlige tegn på, at den nye bydel er på vej. Samtidig med, at vi vil skabe et stærkt, fælles miljø for vores dygtige gymnastikforeninger, har byrådet også lagt afgørende vægt på, at springcentret bliver en aktiv og integreret del af livet i den nye bydel, siger borgmester Michael Ziegler.

Høje-Taastrup Kommune har arbejdet tæt sammen med NærHeden P/S omkring placeringen og har bevilget 32 millioner kroner til projektet.

Betydningsfuld investering
Springcentret er tegnet af Cubo Arkitekter og bliver, populært sagt, en bygning uden bagside. Der vil være vinduer og faciliteter, som hele vejen rundt vender ud mod omgivelserne og spiller samme med det omgivende landskab – blandt andet med udsigt til den kommende byhave i NærHeden og med direkte udgang til ’Loopet’, som er et grønt parkstrøg, der løber gennem den nye bydel.

Byggeriet vil bestå af en springhal og to rytmesale, der både kan bruges hver for sig og samlet. Der bliver indrettet en forældrelounge, som bliver husets ’hjerte’ med udsyn over hele springcentret, og der vil være klublokale, mødelokale, depoter og omklædningsfaciliteter.

- Springcentret er en gave til springgymnasterne, men springcentret er også en gave til NærHeden. Investeringer af denne kaliber betyder meget for et relativt ungt byudviklingsprojekt som NærHeden, siger Ole Møller, direktør i NærHeden P/S.

Springcentret placeres centralt på det grønne ’Loop’, som skal binde NærHeden og det eksisterende Hedehusene sammen, og der bliver således nem adgang til det nye springcenter fra stationen. Springcentret bliver placeret i den såkaldte læringsklynge – et af de fire kraftcentre i ’Loopet’ – hvor den kommende nye skole også bliver bygget.

Et 14 meter højt tårn bliver et nyt ’landmark’ i området – både under udviklingen af den nye bydel og senere som en attraktion for områdets beboere. Tårnet bliver udstyret med en klatrevæg, og det vil være offentligt tilgængeligt, så alle har mulighed for at nyde udsigten over NærHeden og Hedehusene.

Lokalplan endeligt på plads til foråret
Høje-Taastrup Kommune sendte i foråret springcenterprojektet i udbud og modtog 16 forslag. Foruden det vindende team kom der også bud fra Westergaard Nielsen/Mangor & Nagel og Dansk Halbyggeri/ BBP Arkitekter.

Byrådet har vedtaget forslag til en ny lokalplan for det område, hvor springcentret skal bygges. Lokalplanforslaget er i høring fra den 21. december til og med den 14. februar 2016 således, at Byrådet kan behandle lokalplanforslaget endeligt i marts 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125