23948sdkhjf

Jotun får dansktegnet domicil

Henning Larsen Architects har i samarbejde med Norconsult designet et samlet hovedsæde og forskningscenter på 34.000 kvadratmeter til den norske producent af maling og pulverlak.
Går alt efter planen, flytter 650 Jotun-medarbejdere i 2018 ind i et nyt stort domicil i Sandefjord, syd for Oslo, hvor Jotun har haft hjemme siden sin grundlæggelse i 1926.

Det 34.000 kvadratmeter store domicil er tegnet af Henning Larsen Architects og samler virksomhedens forsknings- og udviklingsafdeling og administration, som tidligere lå på flere forskellige adresser.

Bygningen er designet til at opnå klassificeringen ”Very good” i BREEAM Nor, som er den norske version af certificeringsordningen, BREEAM.

Henning Larsen Architects oplyser på sin hjemmeside, at det nye domicil vil bestå af flere mindre bygningsenheder, som tilpasser sig omgivelserne i højde, materialitet og geometri. Det skal give et varieret udtryk i den arkitektoniske helhed og skaber rum, som er tilpasset den menneskelige skala, både inde og ude.

Der etableres et socialt mødested i hver af kontorbygningerne, som samler de ansatte på tværs af afdelinger og funktioner i løbet af dagen. Mødestederne er centreret omkring en trappe, som understøtter den fysiske og visuelle forbindelse mellem etagerne.

Hovedindgangen er placeret centralt i en lav, transparent bygning, som fungerer som bindeled mellem de højere kontor- og forskningsenheder. Andre udadvendte funktioner som reception, auditorium, mødecenter og kantine er ligeledes placeret i denne bygning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125