23948sdkhjf

Strøjer Tegl øger fokus på London

De danske teglproducenter ser stort potentiale i det engelske marked, hvor efterspørgslen i øjeblikket er stor.
Det er især hovedstæderne London og København, som er i fokus, når Strøjer Tegl sætter turbo på salgsindsatsen den kommende tid. Således åbner teglproducenten et showroom med salgskontor i den danske hovedstad i starten af 2016, mens satsningen på London også tager fart efter årsskiftet.

Strøjer Tegl deltog midt i november i et arrangement på den danske ambassade i London, og her måtte man skuffe halvdelen af de 300 arkitektvirksomheder, der ønskede at deltage, fordi der simpelthen ikke var pladser nok.

- ”Scandinavian Living” med alt fra kultur og møbler til mad og arkitektur smager godt i England. Så selv om England er et ”teglland”, så har vi en byggestil og nogle produkter, som de ikke har. Det appellerer især til den øvre ende af markedet, som findes i London, siger Flemming Rasmussen om satsningen i England, hvor teglproducenten nu også har formaliseret samarbejdet med en lokal agent.

10 mio. for et hus
Også konkurrenterne fra Randers Tegl og Egernsund Tegl har meldt om øget eksportfokus på England. Og netop England stod da også for den forholdsmæssigt største eksportvækst for de danske teglproducenter i 2014. Tal fra Kalk- og Teglværksforeningen viser således, at salget til England steg med 55 procent fra 2013 til 2014 med en forventning om, at udviklingen fortsætter.

Foruden det særskilte design skal en del af æren tilskrives, at efterspørgslen efter tegl i England lige nu er så stor, at der rapporteres om ventetider på op mod seks måneder. Og behovet kommer næppe til at falde lige med det samme. I foråret udgav Oxford Economics en rapport, som anslår, at indbyggertallet i London vil stige fra de nuværende 8,5 til 11 mio. mennesker, mens den gennemsnitlige huspris i byen står til at blive fordoblet fra de nuværende 5 til 10 mio. kr. inden 2030.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094