23948sdkhjf

Millionstøtte til 10 varmepumpeprojekter

Det er primært virksomheder i landområderne, som får støtte fra Energistyrelsen til varmepumpeprojekter.
Energistyrelsen har netop besluttet at give tilsagn om 26,6 mio. kr. i støtte til 10 varmepumpeprojekter. Den udbetalte støtte medfører yderligere private investeringer for i alt 112,5 mio. kr. primært i danske virksomheder i landområderne.

Af de 10 projekter, der har fået tilsagn om støtte, er der tre med grundvand som varmekilde, to med overskudsvarme som varmekilde, to med luft som varmekilde, én med spildevand fra industri som varmekilde, én med havvand som varmekilde og én med røggas som varmekilde.

- Eldrevne varmepumper får en central plads i den decentrale fjernvarmesektor, og jeg er derfor meget tilfreds med den store interesse, der har været for demonstrationsprogrammet. Varmepumper er dog en relativ ny teknologi i fjernvarmesammenhæng i Danmark, og derfor er der brug for indsamling af erfaringer fra eksisterende projekter. De valgte projekter skal være med til at kickstarte processen, så en større udbygning med store varmepumper kan komme i gang efterfølgende, siger vicedirektør i Energistyrelsen Martin Hansen.

Projekterne vil blive påbegyndt i løbet af et par måneder og forventes alle at være afsluttet inden udgangen af 2016. Der demonstreres dermed en bred variation af varmepumpeprojekter, og man vil kunne høste erfaringer fra projekterne inden for kort tid. Dette vil komme både fjernvarmesektoren og beslutningstagerne til gode, når der skal planlægges fremtidige varmepumpetiltag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109