23948sdkhjf

M.J. Ericsson byggemodner på Sundmolen

Entreprenøren skal frem til midten af 2021 anlægge infrastrukturen i Indre Nordhavns nye byudviklingsområde.
Sundmolen er næste skud på stammen i udviklingen af Indre Nordhavn, og efter at have vundet licitationen på byggemodningen af områdets vestlige del af Sundmolen er M.J. Eriksson nu gået i gang med at anlægge infrastrukturen.

Det oplyser By & Havn, der står for udviklingen af arealerne i Københavns Nordhavn.

Entreprisen vil blive udført i to etaper. Første etape løber indtil medio 2017, hvorefter arbejdet sættes i bero i cirka to et halvt år, blandt andet af hensyn til det igangværende metrobyggeri. I januar 2020 forventes anden etape igangsat, og den vil løbe frem til midten af 2021.

Første etape omfatter nye forsyninger af vand, varme, kloak, gas, strøm og telekabler. Der skal desuden anlægges veje og promenader og udføres forberedende arbejder til Sundmolens to nye kanaler. Anden etape omfatter færdiggørelse af kanaler, etablering af syv broer samt delvis anlæg af et øst-vest-gående grønt rum, som er døbt ”Haverne”.

Første boliger opføres fra marts
Sundmolen er kendetegnet af de fire enorme pakhuse, som oprindeligt blev opført til Det Østasiatiske Kompagni (ØK). I dag huser pakhusene kreative erhverv og showrooms for danske designvirksomheder, og planen er at udnytte rummene mellem pakhusene til byggeri af op mod 800 lejligheder og rækkehuse.

Hos By & Havn forventer man, at Sundmolen bliver et attraktivt område, og tre af de fem foreløbigt udbudte byggefelter er på nuværende tidspunkt solgt.

Casa forventes at gå i jorden på byggefelt 5.3 i marts 2016. Selskabet købte byggeretten i samarbejde med CapMan Nordic Real Estate og fik i samme ombæring en option på byggefelterne 5.2 og 5.5 under forudsætning af, at lokalplanen falder på plads. I alt omfatter de tre felter byggeretter på over 22.000 etagemeter boliger.

I sidste uge solgte By & Havn byggefelt 5.1 – der er det vestligste af de fem felter – til Kuben Byg, som vil opføre cirka 6.000 etagemeter bolig i forlængelse af en arkitektkonkurrence.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173