23948sdkhjf

VIDEO: Verdens højeste træhus er indviet

Det er norsk og har rejst sig i Bergen: 51 meter - 14 etager. Se timelapse-video af byggeriet her.


Bergen, Norges næststørste by, har netop indviet verdens højeste træhus - Treet - som måler 51 meter og består af 14 etager med 62 lejligheder.

Det skriver det danske branchemedie Træ.dk.

Højhuset har to såkaldte "poweretager", som er bærende etager med betonelementer. Femte og tiende etage er poweretager. Det er nødvendigt, fordi træ er et langt lettere materiale end beton, som man sædvanligvis bygger højhuse af. Poweretagerne giver dermed konstruktionen en nødvendig, stabiliserende tyngde.

Rammekonstruktionen består blandt andet af diagonale skråstivere af limtræ.

Stigende interesse for højhuse i træ
"Treet" blev indviet den 11. december og er opført af Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB) og Sweco i samarbejde med flere aktører i byggeriet; herunder Moelven, der har leveret de limtrækonstruktionerne.

- Det har været et spændende projekt at være med i. Det er et flot eksempel på, hvad som er muligt med limtræ, og det viser, at vi er på forkant med udviklingen. Jeg tror på, at der vil komme mange flere eksempler på høje huse i træ fremover, siger Åge Holmestad, direktør i Moelven Limtre, ifølge Moelvens hjemmeside.

Verdensrekorden for det højeste træhus bliver efter al sandsynlighed ikke i Bergen ret længe. Ifølge Åge Holmestad har projektet vakt stor interesse i udlandet, og ikke mindst i Canada er der planer om at opføre flere højhuse i træ.

- Mange er fascineret af måden, vi bygger på. "Treet" høster anerkendelse fra udlandet, og det er bare et spørgsmål om tid, før man begynder å se lignende bygninger andre steder i verden, siger Holmestad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078