23948sdkhjf

Ringsteds bymidte skal styrkes

Realdania går ind i torveprojekt med 8,5 millioner kroner.
Torvet i Ringsted er ikke velfungerende som byrum, fordi der mangler plads til ophold og byliv. I dag domineres pladsen af parkeringspladser, og den er gennemskåret af trafik.

Udsynet til Sct. Bendts Kirke er en vigtig del af torvets kvalitet, men samtidig er det en udfordring med hensyn til at samle byrummet, og der opstår nogle meget uheldige vindforhold på grund af den meget store og åbne plads.

Ringsted Kommune ønsker derfor at udvikle en helhedsplan, der samler og styrker hele bymidten. Kommunen ønsker derudover at klimasikre de centrale dele af Ringsted by. Omdannelsen af torvet skal skabe grundlag for et byliv med plads til aktiviteter, der kan tiltrække og fastholde folk i bymidten.

Ny bygning på torvet
Som afsæt for arbejdet med helhedsplanen vil Realdania og Ringsted Kommune i fællesskab udskrive en arkitektkonkurrence.

- Jeg er glad for, at Realdania med deres store erfaring og ekspertise på anlægsområdet har valgt at gå ind i projektet og kan se potentialet i det. Personligt er jeg sikker på, at vi sammen får skabt et unikt og moderne torv med respekt for historien, som vil give hele bymidten et markant løft, siger borgmester Henrik Hvidesten.

Realdania stiller 8,5 millioner kroner til rådighed, som specifikt skal gå til finansiering af en ny bygning på torvet. Deltagerne i arkitektkonkurrencen skal komme med bud på, hvordan man ved at opføre en ny bygning på torvet bedre kan samle byrummet.

- Vi glæder os til at være med til at skabe en bygning med høj arkitektonisk kvalitet, som skal spille op til Rådhusets, Sct. Bendts Kirkes og Børsens arkitektur. Det skal have en let og transparent karakter, der på en gang opdeler og samler byrummet, siger projektchef i Realdania, Lars Autrup.

Hensigten med bygningen er at skabe et attraktivt opholdssted med mere læ, samtidig med at udsynet til kirken bevares, og sammenhængen på pladsen styrkes. Herudover vil der i bygningen blive forskellige publikumsrettede aktiviteter som café og nye offentlige toiletter.

Ringsted Kommune og Realdania skal nu sætte sig sammen og beslutte næste skridt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094