23948sdkhjf

Dansk virksomhed opfører koralrev i Dubai

Varde-virksomheden Pangea Rocks har underskrevet kontrakt med Kleindienst Group om at bygge 4,5 km kunstigt koralrev til et luksuriøst boligprojekt ud for Dubais kyst
Pangea Rocks i Varde, der er en af Europas førende virksomheder inden for design og opførelse af dekorationer til dyr i blandt andet akvarier og zoologiske haver, har skrevet under på en kontakt med ejendomsselskabet Kleindienst Group om opførelse af et 4,5 km kunstigt koralrev til det luksuriøse boligprojekt ”Floating Seahorses” i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater.

Koralrevet skal opføres rundt om projektets 150 flydende luksusvillaer, som er ved at blive bygget af Kleindienst Group på øgruppen ”the Heart of Europa” fire kilometer ud for Dubais kyst.

Villaerne består af tre etager, hvor det nederste niveau er under havoverfladen og har udsigt til koralrevet. Det midterste niveau er i niveau med havoverfladen, og dertil kommer overetagen.

- Dette er første gang, at det har været forsøgt at bygge et nyt koralrev i denne skala i hele verdenen. Det er en meget sjælden mulighed for at bygge et nyt habitat til fisk og koraller, hvor der ellers intet er i dag, siger Jan Møller, der er designer og direktør i Pangea Rocks.

Kontrakt til over 30 mio. kroner
Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad betegner han kontrakten som en af virksomhedens største og oplyser, at ”den er på den anden side af 30 mio. kroner”.

Han fremhæver desuden, at Kleindienst Group vil avle på lokale fisk og koraller for at tilslutte dem koralrevet, når det er på plads, og at der er flere udfordringer, der skal tages hensyn til i projektet.

Blandt andet skal det være muligt at tage koralrevet af de flydende villaer, uden at det beskadiges, så boligerne kan komme på land for at blive efterset fra tid til anden.

- Det bliver ekstremt interessant at kunne følge udviklingen på revet i de kommende år for at se, hvor hurtigt fisk og koraller tager over på det kunstige rev og laver det til deres eget, fortsætter han og oplyser, at Pangea Rocks allerede har afleveret det første prøverev til et prøvehus.

Kvaliteten er blevet godkendt, men der skal tilføjes lidt ændringer til de resterende arbejder, som for alvor går i gang i januar/februar 2016 og skal være færdige et års tid efter, oplyser han.

Ikke første projekt i Dubai
Koralrevet er ikke det første projekt Varde-virksomheden har været involveret i i Dubai. Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet, har virksomheden været udpeget til at redesigne et kæmpeakvarium til luksushotellet Burj Al Arab .

Det var virksomhedens første store opgave i Dubai. Før det har Pangea Rocks været inde som leverandør til en række andre opgaver, og virksomheden skal desuden i gang med et andet akvarium på hotellet.

- Vores branche lider lidt i Europa, men i Dubai er der et marked, siger Jan Møller og fremhæver Dubai som et godt springbræt til resten af mellemøsten og påpeger, at virksomheden skal ansætte både i Danmark og Dubai som følge af koralrevsopgaven.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125