23948sdkhjf

Centralt byrum omdannes i Aalborg

Aalborg Kommune tager nu hul på udviklingen af Budolfi Plads.
Efter en længere proces med borgerinvolvering er Aalborg Kommune nu klar til at udbyde Budolfi Plads.

Det centralt beliggende byrum består i dag af parkeringspladser og er adskilt fra byens domkirke af ejendommen 'Budolfihus', som i dag ejes af kommunen, og en ensrettet gennemkørsel for biler.

Visionen er at omdanne Budolfi Plads til et grønt byrum, som indrettes med udadvendte funktioner og aktiviteter oven på et nyt parkeringsanlæg:

- Budolfi Plads betyder meget for aalborgenserne, så vores ambitionsniveau er højt. Vi fornemmer en meget stor interesse for området og opgaven, og vi har store forventninger til den forestående proces, siger rådmand Hans Henrik Henriksen fra By- og Landskabsforvaltningen.

Boliger, detailhandel og rum til ophold
I foråret 2015 gennemførte Aalborg Kommune en fordebat i forbindelse med omdannelsen af Budolfi Plads. Fordebatten tog udgangspunkt i et dispositionsforslag fra tegnestuen SLA, og byrådet godkendte i juni opsamlingen på fordebatten.

Den nye bebyggelse skal indeholde en blanding af boliger og detailhandel, herunder en ny dagligvarebutik i Vingårdsgade. Der skal desuden etableres parkering under det nye byrum med plads til offentligt tilgængelige p-pladser. Tanken er ligeledes at få skabt et stort grønt område i sammenhæng med kirken og Algade-forløbet.

Som en indledende del af udbuddet opfordrer Aalborg Kommune interesserede ansøgere til at anmode om prækvalifikation. Der er ansøgningsfrist den 29. januar 2016, og kommunen forventer at prækvalificere 3-5 virksomheder til at afgive tilbud på ejendomme og opgaven.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11