23948sdkhjf

NCC skal bygge råhus i Aarhus

15.000 kvadratmeter universitetsbyggeri går ind i anden fase.
Knap 300 ansatte flytter i foråret 2017 ind i en ny 15.000 kvadratmeter stor laboratoriebygning, AU Health, på Aarhus Universitet.

Byggeriet er tegnet af Cubo Arkitekter med Møller & Grønborg som landskabsarkitekt og har været i gang siden efteråret 2014, hvor NCC har stået for at bygge fase 1 med 4.500 kvadratmeter under terræn med blandt andet stald og forbindelsesgange.

NCC er netop nu i færd med at etablere fundament til bygningen og fortsætter på byggepladsen, når Fase 2 går i gang til marts. Entreprenørgiganten har sikret sig råhus- og landskabsentreprisen til i alt 175 millioner kroner.

- Det er et spændende byggeri, som vi er glade for at være en del af. Vi ser frem til at bringe vores ekspertise på uddannelsesområdet i spil og derved være med til at udvikle Aarhus Universitet, så studie- og forskningsmiljøet bliver endnu mere attraktivt, siger produktionsdirektør i NCC Building, Aage Ulrich Simonsen.

Byggeriet af AU Health Fase 2 har været udbudt i storentrepriser, som foruden NCC er vundet af TL Byg (lukning og indvendig komplettering), Brøndum (installationer), Labflex (laboratorieinventar) og Zystm (stinkskabe).

Ifølge Thomas G. Jensen, der er leder af Institut for Biomedicin, bliver den nye laboratoriebygning vigtig for Aarhus Universitets udvikling, og specielt for den forskning der går ud på at forstå menneskets sygdomme som Alzheimers sygdom og cancer.

- Der bliver opført en fleksibel bygning med forbedrede laboratorier, som indbyder til øget samarbejde og styrket forskning, så vi kan blive endnu bedre til at forstå og dermed også behandle menneskets sygdomme. Dermed bliver bygningen også et super attraktivt miljø for udenlandske forskere, som kan være med til at sikre vores position blandt Europas førende universiteter. Vi glæder os til det færdige resultat, siger han.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125