23948sdkhjf

NCC skal udvide Regionshospitalet Horsens

Sammen med Aarhus Arkitekterne og Midtconsult har NCC vundet konkurrencen om Regionshospitalet Horsens, der skal udvides med 10.000 kvadratmeter.
Efter et begrænset udbud med fem prækvalificerede tilbudsgivere har Region Midtjylland fundet det team, der skal projektere og opføre et nybyggeri på knap 10.000 kvadratmeter ved Regionshospitalet Horsens.

NCC, Aarhus Arkitekterne og Midtconsult er valgt til opgaven, der udvider hospitalet med nye faciliteter til blandt andet operationsstuer, sengestuer, ambulatorie og auditorium.

Læs også: Dansk dyk hos NCC er helt som det skal være

Nye Nord, som byggeriet hedder, skal bygges sammen med to eksisterende bygninger i området, så der skabes en arkitektonisk sammenhæng. Nye Nord vil især stå i samspil med hospitalets eksisterende højhus og bygning 11, som er markante bygninger i hospitalsenheden. Således har Nye Nord i samspil med disse bygninger mulighed for at skabe et mere afklaret arkitektonisk udtryk og samle hospitalet som et hele.

Læs også: NCC skal bygge under Aarhus for 79 millioner

Det eksisterende hospital er kendetegnet af horisontale linjer i facaden. Netop dette arkitektoniske greb vil rådgiverteamet forstærke i Nye Nord, så linjerne i det eksisterende hospitals vandrette facade- og vinduesbånd videreføres i en robust og fleksibel løsning, der tilgodeser behov for dagslys og udsyn.

I kælderniveau skal Nye Nord desuden sammenbygges med en netop anlagt tunnelforbindelse og kommer til at udgøre en væsentlig del af den fremtidige logistiske struktur på hospitalet. Nybyggeriet placeres på det nordøstlige hjørne af hospitalsområdet, hvor der i dag er parkeringsareal.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.205