23948sdkhjf

Entreprenørgranskning kan spare milliarder

V2C har i sine første to leveår gransket 19 byggeprojekter med en samlet besparelse på over 100 millioner kroner.
I denne måned er det to år siden, at V2C – kort for Value to Construction – gik på markedet med et tilbud til landets bygherrer. Budskabet var enkelt: Køb en uvildig entreprenørgranskning og få en bedre økonomi i dit byggeprojekt:

- Der er brug for nytænkning, og vi vil, som bygherrens uvildige rådgiver, sikre merværdi gennem et opgør med forældede og fordyrende strukturer i byggeriet, sagde den ene af selskabets to stiftere, Peer Kisbye, ved den lejlighed .

Nu, to år senere, kan han, og medstifter Lars Blaaberg, se tilbage på en succesfuld opstart. V2C har været med på sidelinjen i 19 byggesager, som i budget spænder fra 50 til 800 millioner kroner. Og besparelserne har været betydelige:

- Vi har endnu ikke gransket et projekt uden at finde anmærkninger der skaber store besparelser i licitationsfasen, og vi skabt direkte besparelser på over 100 millioner kroner, fortæller Peer Kisbye.

Mere viden om risici og økonomi
Erfaringen er, at det betaler sig at kulegrave hele projektet gennem uvildige briller, der afdækker og minimerer risici frem gennem hele byggeprocessen.

Ifølge Peer Kisbye handler det om, så tidligt som overhovedet muligt, at skabe et totalt overblik i byggeprocessen for at sikre, at projektet kan gennemføres inden for de afsatte rammer, og det handler egentlig ikke om besparelser, pointerer han:

- Målet er at opnå en højere grad af viden om projektets risici samt vished omkring projektets økonomi. Og mest af alt handler det om at skabe det bedst mulige grundlag for udvikling af et godt og værdiskabende samarbejde, der samler alle involverede parter om at skabe det bedst mulige projekt.

V2C fik før jul lidt af et gennembrud, da det, i samarbejde med Cowi, lykkedes at vinde konkurrencen om byggeledelse på det nye Køge Universitetshospital – et projekt til omkring fire milliarder kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078