23948sdkhjf

Husk lige læbepomaden

En ny undersøgelse viser, at bygningsarbejdere, der arbejder udendørs, har dobbelt så stor risiko for at udvikle læbekræft. Derfor skal læbepomaden nu indføres som sikkerhedsudstyr på byggepladsen sidestillet med hjelmen, sikkerhedsfodtøj og høreværn.
Hjelm, sikkerhedsfodtøj og høreværn er dele af det gængse sikkerhedsudstyr for landets bygningsarbejdere. Nu skal de snart føje en ekstra dimension til: læbepomaden. En ny undersøgelse foretaget af Kræftens Bekæmpelse har netop vist, at bygningsarbejdere, der arbejder udendørs, har dobbelt så stor risiko for at udvikle læbekræft som andre.

For at forebygge læbekræft anbefales det, at læbepomade med høj solfaktor bliver en væsentlig del af bygningsarbejdernes sikkerhedsudstyr.

Branchearbejdsmiljørådet (BAR) for bygge- og anlægsområdet lancerer netop nu en kampagne med fokus på problemet.

- Målet er at gøre læbepomade til en fast bestanddel af helt nødvendigt sikkerhedsudstyr, siger Jacob Munk, sekretariatsleder i BAR Bygge & Anlæg.

Kampagnen skal både informere og aktivere medarbejderne på landets byggepladser til at begynde på den gode vane med det samme.

Der er udviklet forskelligt kampagnemateriale – blandt andet en kasse med pjece og 25 solfaktor-pomaden. Kampagnen er netop søsat og kører i juni, hvorefter man håber, at pomaden vil være på alles læber.

Læs mere om kampagnen her

Kilde: Nyhedsbrevet 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094