23948sdkhjf

HusCompagniet byder konkurrent velkommen

Det giver ikke anledning til søvnløse nætter hos HusCompagniet, at virksomhedens tidligere hovedaktionær nu barsler med planer om at etablere en konkurrent.
Building Supply og Licitationen kunne i dag afsløre, at bestyrelsesformand og hovedaktionær i Casa A/S, Michael Mortensen, har planer om at starte en ny typehusvirksomhed til april.

Læs også: Casa-ejer starter nyt typehusfirma

Udsigten til en ny konkurrent får dog ikke landets største typehusproducent til at ryste i bukserne.

- Jeg byder endnu en konkurrent velkommen til bunken af små, familieejede virksomheder i branchen. Konkurrence er kommet for at blive, og vi har ikke nogen forventning om at komme til at sidde på 100 procent af markedet, siger Steffen Baungaard, der siden 2008 har været direktør i HusCompagniet.

Michael Mortensen var hovedaktionær og direktør i HusCompagniet, som dengang hed FM Søkjær A/S, fra 1995 til 2006. I 2006 solgte Michael Mortensen så 75 procent af sine aktier til kapitalfonden Axcel, før han blev købt helt ud af firmaet i 2011 med salget til norske FSN Capital.

HusCompagniet – som i 2015 slog virksomhedens egen rekord med et salg af 1.355 huse – ejes i dag af den svenske kapitalfond, EQT, som har ATP og PFA Pension blandt investorerne.

Kommentar: De store typehusproducenter jubler

Fem virksomheder sidder på omkring 80 procent af salget i typehusbranchen, som formentlig har taget hul på endnu et vækstholdigt år.

Læs hele analysen af typehusbranchen her.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109