23948sdkhjf

Dansk Halbyggeri opfører opsigtsvækkende energianlæg

Byggeriet af et af Nordeuropas største biomassefyrede kraftvarmeværker er skudt i gang i Hillerød.
Hillerød Forsyning er bygherre, østrigske Polytechnik er turn key-leverandør, og Dansk Halbyggeri totalentreprenør på det ambitiøse projekt, der vil være med til at sætte standarden for fremtidens kraftvarmeværker.

Byggeriet i Hillerød tiltrækker sig stor opmærksomhed, idet el-produktionen sker på basis af den såkaldte”ORC”-teknologi (Organic Rankine Cycle). Det nye kraftvarmeværk får en kapacitet på 25 MW varme og 4,2 MW el. Værket forventes at spare miljøet for mere end 55.000 tons CO2 på årsbasis.

- Hillerød Kraftvarmeværk er et banebrydende projekt. Det er stort, komplekst og et internationalt byggeri med ukonventionelle løsninger og er i kraft af sin størrelse et omfattende varmeværk, der vil sætte nye standarder i Danmark, siger direktør Mogens Laustsen fra Dansk Halbyggeri.

Værket kommer til at koste godt 200 millioner kroner, og Dansk Halbyggeri er på nuværende tidpunkt i gang med selve bygningsanlægget, som overordnet set består af fire hovedelementer: To turbinehaller, kedelhal, flislager og en tre etagers administrationsbygning. Dertil kommer nogle mindre bygninger og hele anlægget omkring det nye værk med støjvolde, terræn- og kørearealer.

Dansk Halbyggeri har stået for opførelsen af flere varmeværker, men Hillerød kraftvarmeværk er med sin størrelse det mest omfattende af sin art. Varmeproduktionen forventes påbegyndt i slutningen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125