23948sdkhjf

BMS vil ulykkerne til livs

Landets største kranfirma tilbyder nu kunderne et e-sikkerhedskursus. Flere byggefirmaer bakker op.
Utilstrækkelig anhugning af tunge byrder på kranernes kroge er ofte skyld i ulykker, blandt andet i byggebranchen.

Dette problem ønsker BMS et større fokus på, og virksomheden har derfor udviklet et certificerende e-learningskursus, der klæder kundernes anhuggere på til at fastgøre byrderne forsvarligt, før de løftes.

Som anhugger skal man nemlig have kendskab til, hvilken anhugningsmetode der er bedst til den enkelte løfteopgave, ligesom det er vigtigt at vide, hvordan man bruger de mangeartede typer løftegrej korrekt.

- Lige nu er der ikke et uddannelseskrav til arbejdet, og det, tror vi, er med til at øge risikoen for ulykker. Derfor håber vi, som en førende aktør i branchen, at vi ved at dele vores viden på området, kan bidrage til et øget sikkerhedsniveau, fortæller Kim Knudsen, der er arbejdsmiljøchef i BMS.

Medarbejdere kommer til skade
Initiativet er taget, efter at BMS over de to seneste år har registreret godt 80 hændelser, der hænger sammen med utilstrækkelig anhugning, hvor byrder kommer i svingninger med fare for at ramme personer eller måske bliver tabt.

I BMS har man ofte oplevet, at både egne og kunders medarbejdere er kommet til skade i forbindelse med utilstrækkelig anhugning.

- Vi håber, at vores kursus kan bidrage til at forbedre sikkerhedsniveauet i Danmark inden for anhugning, men vi oplever lignende udfordringer i andre brancher og i andre lande, hvor vi også opererer. Derfor er vi i øjeblikket ved at videreudvikle vores platform, så den fremover henvender sig til flere brancher og på forskellige sprog. Den bliver vi klar med i løbet af 2016, fortæller Kim Knudsen.

Allerede flere kunder i butikken
Hos en af landets store stålkonstruktionsvirksomheder, B&E Stål i Svenstrup, har man de altid været meget bevidst om de risici, der er i forbindelse med anhugningsopgaver, og de ansatte instrueres derefter. Men det har været tæt på at gå galt, erkender Ib Houtved Jensen, der er direktør i virksomheden, og har været blandt de første kursus-kunder hos BMS.

- Vi har været involveret i nogle hændelser, hvor det har været tæt på at gå galt. Derfor har vi besluttet, at vores ansatte skal gennemgå BMS’ online anhugningskursus. Det er et godt tiltag, som er grundigt udarbejdet og samtidig opbygget på en struktureret og letforståelig måde, mener Ib Houtved Jensen.

BMS’ anhugningskursus er baseret på lovgivningen, leverandørernes og kundernes anvisninger og de mange erfaringer, som BMS har gjort sig gennem årene. Kurset afsluttes med en test som skal bestås, før kursisten kan modtage sit certifikat og et dokumenterende mærke til påsætning på sikkerhedshjelm. Uddannelsen dækker ikke et fem-dages AMU-kursus eller tilsvarende men kan for eksempel bruges som den fleksible løsning til kontinuerligt at træne medarbejderne i anhugning.

Udover B & E stål har blandt andre A. Enggaard, Multimontage, PH Montage, HC Pumps & Trucks valgt at investere i uddannelsen til deres medarbejdere.
Læs mere om: BMS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109