23948sdkhjf

245.000 kvadratmeter hospital skal energirenoveres

Siemens og Hvidovre Hospital indgår ESCO-aftale til 171 millioner kroner.
'Gratis' energirenovering af 245.000 kvadratmeter hospital. Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Men det er ikke desto mindre essensen af den endelige aftale, som hospitalsdirektør Anders Agger og direktør i Siemens Jukka Pertola, efter et års forarbejde, netop har givet hinanden hånden på.

'Gratis' skal dog forstås som udgiftsneutral: Besparelserne på energiregningen betaler projektet.

Den investerede sum i energirenoveringen er på 171 millioner kroner og giver Hvidovre Hospital mulighed for at sikre en grøn omstilling i et omfang, som hospitalet hverken har budget eller kompetencer til at gøre på egen hånd

- Projektet gør det muligt at nå rigtig langt med vores miljø-ambitioner inden for kort tid, siger hospitalsdirektør Anders Agger.

Solceller og vindmøller
Specialister fra Siemens har siden starten af 2015, hvor man efter en konkurrence indgik aftalen, gennemgået Hvidovre Hospital fra kælder til kvist for at finde potentielle besparelser på energiforbruget.

Nu har Siemens så - i samarbejde med hospitalet - lavet en liste over de projekter, som man vil realisere for at sikre den grønne omstilling og besparelserne på energiregningen. Det er denne aftale som netop er underskrevet.

Det har vist sig, at potentialet faktisk var bedre end først anslået og muligheden for besparelser derfor større. Listen over forslag indeholder blandt andet en udvidelse af hospitalets, i forvejen meget store, solcelleanlæg, etablering af jord-energilager og vindmøller, optimering af eksisterende installationer og fornyelse af hele styringsdelen.

Hvidovre Hospital vil samlet set spare 41 % på varmen og 23 % på elforbruget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141