23948sdkhjf

DM i Skills ruster lokal byggebranche

Erhvervsuddannelserne sættes på dagsorden, når Messe C i Fredericia danner rammen om de danske mesterskaber for erhvervsskoleelever i denne uge.
Fra den 4. til den 6. februar samles landets dygtigste erhvervsskoleelever i Fredericia og dyster om titlen som Danmarks mest talentfulde erhvervsskoleelev - bedre kendt som DM i Skills.

Og det er godt for den lokale bygge- og anlægsbranche i Fredericia, at der sættes fokus på erhvervsuddannelserne i lokalområdet, lyder det fra Dansk Byggeri.

- Det er vigtigt, at vi får sat erhvervsuddannelserne på dagsordenen, for vi ved, at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft i den lokale bygge- og anlægsbranchen inden for få år, og derfor skal vi have flere af de unge til at vælge en erhvervsuddannelse. DM i Skills har vist at være et rigtig godt arrangement, der har hjulpet til med at sprede kendskabet til erhvervsuddannelserne, siger næstformand i Dansk Byggeri, Michael Lund Kristensen, og tilføjer:

- Jeg er glad for, at der også er stor politisk opbakning om arrangementet. Både statsministeren og undervisningsministeren lægger vejen forbi sammen med flere borgmestre fra lokalområdet. Det vidner om, at politikerne prioriterer erhvervsuddannelserne højt.

Det er ikke kun kampen om de prestigefyldte titler, som er på programmet i Fredericia. Interesserede unge og deres forældre kan også få et indblik i, hvad man kan bruge en erhvervsuddannelse til. Sidste år besøgte mere end 68.000 mennesker konkurrencen, da den løb af stablen i Bella Center i København, og igen i år er der masser af muligheder for selv at prøve kræfter med de mange håndværksfag som besøgende.

- Erhvervsuddannelserne kæmper stadigvæk med det rygte, at de ikke er lige så meget værd som en gymnasial uddannelse. Forældrene spiller ofte en meget stor rolle i de unges valg af uddannelse, og derfor håber jeg, at der er rigtig mange forældre, som vil tage deres børn under armen og lægge vejen forbi Messe C i Fredericia. Så kan de få syn for sagen og opleve, hvor mange muligheder en erhvervsuddannelse giver, siger Michael Lund Kristensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11