23948sdkhjf

E. Pihl & Søn vinder konkurrencen om Copenhagen Markets

Visionær bygningsidé skaber unik profil for fremtidens fødevare- og blomstermarked i Nordeuropa. Dommerkomiteen valgte den danske entreprenør E. Pihl & Søn som vinder af EU-konkurrencen om udvikling af Copenhagen Markets i Høje Taastrup, der afløser Grønttorvet i Valby.
Når Copenhagen Markets slår portene op i 2011 og åbner Nordeuropas største og mest dynamiske markedsplads og distributionscenter for friske fødevarer, blomster og brugskunst, sker det ud fra en unik idé. Entreprenørkonsortiet med E. Pihl & Søn i front har udviklet en visionær og funktionel bygningsidé, der vil give Copenhagen Markets en identitet og profil, som ikke findes lignende i Europa.

Copenhagen Markets afslørede både vinderprojektet, det nye logo og grafiske identitet ved et stort teltarrangement på den 220.000m2 store grund i Høje Taastrup tirsdag 10. juni 2008.

Arkitektonisk nyskabende bygningskompleks
Copenhagen Markets kommer til at bestå af en række sekskantede haller på hver 10.000 m2 kombineret med rombeformede og trekantede haller, der bliver sammenbygget i et arkitektonisk nyskabende bygningskompleks, der samtidig kan udvikles med en høj grad af funktionalitet.

De op mod 100.000 m2 fødevarer- og blomsterhaller omkranses af et bredt ellipseformet vejsystem med let adgang til et stort antal porte, tilkørselssluser og ramper for modulvogntog og lastbiler suppleret med parkeringsarealer for kunder og gæster til Copenhagen Markets.

Fire danske totalentreprenørteams har deltaget i EU-udbuddet. Dommerkomiteen vurderede, at alle fire løsningsforslag var gode – men at vinderprojektet markerede sig som ”et kraftfuldt, nytænkende, fleksibelt og overbevisende forslag til fremtidens Copenhagen Markets”.

Fremtidens Copenhagen Markets åbner på én og samme gang for effektiv og funktionel logistikhåndtering af varer fra et stort internationalt marked og tilbud om et oplevelsesrigt og tilgængeligt handelsmiljø med stærk appel til den moderne detailhandel, cateringsektoren og fremtidens forbrugerrepræsentanter.

En af dommerkomiteens tre fagdommere, arkitekt og partner i C.F. Møller Julian Weyer siger:
- Den sekskantede struktur er en meget spændende idé, der vil opleves fascinerende af både kunder og andre interessenter. Vinderprojektet har potentiale til på én gang at fungere som et brand for Copenhagen Markets” samtidig med, at det kan optimeres til at indfri de krav om effektivitet, som de fremtidige lejevirksomheder helt naturligt har.

Direktør i Grønttorvet og Copenhagen Markets, Torben Flinch, supplerer:
- Vi besluttede at flytte til Høje Taastrup, fordi vi vil skabe en moderne, rationel og spændende distributionsvirksomhed og markedsplads for fødevarer og blomster. Vinderprojektet vil give vores lejere på Copenhagen Markets betydelige gevinster i form af mere effektiv logistik og drift samt nye handelsmuligheder. Vi forventer vækst i antallet af virksomheder fremover – herunder aktører med nye produkter som fisk og kød.

Vinderkonsortiet består af: Entreprenør: E. Pihl & Søn, Arkitekt: Creo Arkitekter A/S, Landskabsarkitekt: Schønherr Landskab, Ingeniør: Moe & Brødsgaard A/S og Logistik: Logistik Centeret A/S.

Kilde: Copenhagen Markets

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159