23948sdkhjf

Forening kræver bedre ventilation mod formaldehyd-koncentrationer

Brancheforeningen Dansk Ventilation går nu ind i kampen mod store formaldehyd-koncentrationer i nyopførte boliger og anbefaler, at der indføres regler for aktiv ventilation.
En ny undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut har vist, at formaldehyd-koncentrationen i luften i nogle nyopførte boliger ligger over det lovlige. Det er dårligt luftskifte, der årsag til koncentrationen af formaldehyd, og derfor foreslår brancheforeningen Dansk Ventilation, at der indføres regler for ventilation i nyopførte boliger for at komme formaldehyden til livs.

Direktør Christen Galsgaard fra foreningen Dansk Ventilation.

- Det er dokumenteret, at indeklimaet i boliger, institutioner og på arbejdspladser har afgørende betydning for menneskers velbefindende og helbred. For institutionernes og arbejdspladsernes vedkommende er der regler om ventilation, men der er ingen regler for boliger, og det betyder, at vi indbygger et dårligt indeklima i rigtig mange nye boliger. Det er på tide, at der regelgives om ventilation i boliger, siger Christen Galsgaard direktør for Dansk Ventilation.

Kilde: Licitationen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096