23948sdkhjf

Tre teams dyster om Budolfi Plads

Aalborg Kommune har sat navne på de prækvalificerede til omdannelsen af det centrale byrum.
Budolfi Plads – i hjertet af Aalborg – skal omdannes til et imødekommende bymiljø og blive en destination for byens borgere og besøgende.

En stor del af området bliver fremover en attraktivt, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum og medvirker til at sammenbinde gågaderne.

De tre teams er:
NCC, Udviklingsselskabet Viben, Rema Butiksudvikling, Kjaer & Richter, ByMunch by- og landskabsdesign, Cowi.

A. Enggaard, Henning Larsen Architects, Schønherr, Niras.

Kuben Management, Årstiderne Arkitekter, Sweco Architects, Sweco, Dansk Boligbyg, Base Erhverv, PBU - Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger.
Pladsen etableres ovenpå en offentlig tilgængelig p-kælder, og i kanten af pladsen skal der etableres butikker, caféer og boliger, der kan være med til at understøtte midtbyens by- og handelsliv. Omdannelsen af pladsen forventes færdig i 2019.

Aalborg Kommune har netop prækvalificeret tre teams til at afgive bud på Budolfi Plads, og rådmand Hans Henrik Henriksen ser frem til den kommende proces:

- Vi er glade for at have modtaget ansøgninger fra så kvalificerede teams. Det tegner godt! Den næste store milepæl vil være at få fundet den byder, der skal få visionerne ført ud i livet. Omdannelsen af Budolfi Plads er en stor og vigtig opgave, der både inkluderer byrummet, parkeringskælder og byggeri. Det er derfor helt afgørende, at vi finder den rigtige til at føre projektet til vejs ende. Vi forventer, at kunne indgå aftale med byder efter sommerferien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093