23948sdkhjf

Folketinget får 41 nye boliger

Skou Gruppen har ombygget bevaringsværdig kontorejendom til moderne boliger, som nu skal huse en række af landets fremmeste politikere.
Efter et år med ombygning af gamle, trange kontorlokaler til 41 moderne, lyse lejligheder i centrum af København overdrager Skou Gruppen nu nøglerne til bygherren, Folketinget.

Lejlighederne på Anker Heegaards Gade er indrettet i en bevaringsværdig ejendom fra 1925’erne, som tidligere indeholdt kontorer, hvor blandt andre Rigspolitiet har holdt til.

Ejendommen er nu klar til at blive taget i brug af Folketinget som supplerende boliger til folketingsmedlemmer fra provinsen, der har brug for et sted at overnatte, når de er på arbejde i København.

Fra mørke kontorer til lyse lejligheder
Bygningen er en klassisk korridorejendom, og det var nødvendigt at nedrive et stort antal vægge for at ombygge kontorerne til moderne lejligheder, der overholder nutidens krav.

Nedrivningen betød desuden, at Sweco Architects, som var arkitekt og totalrådgiver på byggesagen, kunne disponere frit over placeringen af lejlighederne og skabe bedre lysindfald i den dybe bygning.

- Da vi skitserede på indretningen, lagde vi vægt på, at lejlighederne skulle være gennemlyste. Derfor er de bygget tværgående fra facade til facade, hvor soveværelset vender mod den stille gård, og køkkenalrum vender mod Anker Heegaards Gade, fortæller arkitekt og byggeleder, Hans Arbøl, fra Sweco.

Ombygningen indebar også, at der skulle bygges tre nye trappeopgange, hvilket betød, at ejendommens fundament skulle styrkes med en pælefundering.

- Desuden har vi etableret en brandmur mellem Folketingets del af ejendommen og den øvrige del. For at bygge brandmuren skar vi hul oppe fra taget og hele vejen ned til kælderen, så man kunne se hele vejen op gennem bygningen. Derpå murede vi op gennem alle etager, fortæller direktør Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen, som også fremhæver det gode samarbejde med projektets parter, som foruden Sweco talte rådgivende ingeniør Lyngkilde og bygherrerådgiver Munksgaard plus Andersen.

De 41 lejligheder har et nettoareal på mellem 50 og 60 kvadratmeter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11