23948sdkhjf

Flygtningesucces kræver lang praktik

Finn L. & Davidsen har tre flygtninge i praktik. Det er en god idé, men firmaet ønsker ændrede vilkår.
El- og VVS-firmaet Finn L. & Davidsen i Haslev har ansat tre flygtninge fra Eritrea i seks måneders praktik, og det er sket i samarbejde med Jobcenter i Faxe Kommune.

Det fortæller brancheorganisationen Tekniq på sin hjemmeside.

Der er tale om mødestabile og brancheerfarne medarbejdere.

– Jeg ser det som en mulighed for at øge vores konkurrencekraft. Vi har jobfunktioner, der er nice, men ikke need to have. Det gælder eksempelvis meget grundig oprydning og rengøring, hvilket efter min erfaring øger effektiviteten og minimerer risikoen for fejl hos medarbejderne. Det arbejde kan flygtningene tage sig af, og det er i øvrigt arbejde, det er svært at få en dansker til, siger Lasse Houengaard, adm. direktør, til Tekniq.dk.

Han mener, at en realistisk løn i første omgang kun ligger lidt over integrationsydelsen. Mest afgørende er det dog, at praktiktiden forlænges, vurderer han.

– De normale tre måneder rækker ikke, for i mine øjne kræver det 9-12 måneder at overvinde den enorme sprogbarriere. Samtidig kan der også være udfordringer med arbejdskulturen. Jeg har været heldig med de nuværende tre gutter, men jeg har hørt om andre, der har haft problemer med mødedisciplinen.

Han tror, at flygtninge kan sikre de hænder til branchen, som som branchen risikerer at mangle inden for få år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11