23948sdkhjf

Cobe skal udvikle Papirøen

Projektet ”Københavns Haller” vinder konkurrence om 45.000 kvadratmeter masterplan på Christiansholm i Københavns Havn.
Den københavnske arkitektvirksomhed Cobe har vundet By & Havns projektkonkurrence om en ny masterplan for Christiansholm – i daglig tale Papirøen.

Syv teams var prækvalificeret til konkurrencen, der blev skudt i gang i oktober 2015, og deltagerne har siden arbejdet på at udvikle masterplaner for byggeri af boliger, erhverv og offentlige institutioner – herunder en svømmefacilitet med mulighed for også at rumme andre kulturelle formål.

Den opgave var Cobe, og samarbejdspartnerne Inside Outside, Via Trafik Rådgivning og Transsolar Energitechnik, bedst til at løse.

- Vi kender Cobe som en professionel samarbejdspartner, blandt andet fra udviklingen af Nordhavn. Med vinderforslaget er vi kommet et stort skridt videre i udviklingen af Christiansholm, der med sin placering midt i havnen lige over for skuespilhuset er Inderhavnens kronjuvel. Vinderprojektet er et stærkt og visionært bud på et nyt bykvarter med Københavns Kommunes svømmefacilitet, byliv, boliger og en samlende havnepromenade, siger administrerende direktør, Jens Kramer Mikkelsen, fra By & Havn i en pressemeddelelse.

En drømmeopgave
Christiansholm har en af de mest attraktive og centrale placeringer i København og udgør en af de sidste byggemuligheder i Inderhavnen. I de seneste år er øen kraftigt revitaliseret i kraft af, at de gamle lagerfunktioner ophørte, og en række kreative firmaer – blandt andet Experimentarium og Copenhagen Street Food er flyttet midlertidigt ind på øen.

Dan Stubbergaard, indehaver og kreativ direktør hos Cobe, flyttede selv sin tegnestue til Papirøen i 2013. Han kalder udviklingen af området for en drømmeopgave.

- Papirøen er på få år blevet en af de største bylivsdestinationer i København. Denne københavnske succeshistorie bygger vi videre på i vores forslag med etableringen af Københavns nye haller, der i fremtiden fortsat kan bruges som et nyt folkeligt og kulturelt samlingspunkt i havnen i unikke arkitektoniske rammer, siger Dan Stubbergaard.

Velovervejet og bygbar
Vinderforslaget, ”Københavns Haller”, erstatter eksisterende haller med en række nye haller, der omkranser et indre grønt rum kaldet ”den grønne hal”. Stueetagen rummer offentligt tilgængelige funktioner og erhverv med det kommende svømmeanlæg placeret i det nordvestlige hjørne.

Oven på de nybyggede haller opføres boliger i en randbebyggelse. Stort set alle boliger får vandudsigt, og forslaget arbejder med meget varierede boliger – lige fra husbåde til boliger i flere planer.

I de kommende måneder skal masterplanforslaget kvalificeres i et samarbejde mellem konkurrencevinderne, By & Havn, Københavns Kommune og selskabet CØ P/S, som skal stå for den kommende udvikling.

- Cobes masterplan er velovervejet og bygbar – samtidig med, at den er et fint bidrag til inderhavnen,” siger direktør Klaus Kastbjerg, Unionkul Holding på vegne af CØ P/S.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156