23948sdkhjf

251 Bjarke Ingels-boliger på havnefronten

MT Højgaard skal opføre lejligheder og aktivitetshuse for over en halv milliard i Aarhus. Bjarke Ingels er arkitekt.
Bjarke Ingels Group kommer til at sætte et kraftigt aftryk på næste skridt i udviklingen af havnefronten i Aarhus.

Aarhus Kommune har fremlagt en udviklingsplan for området Bassin 7, hvor det internationalt anerkendte arkitektfirma står bag designet af et stort og markant byggeri med 251 lejligheder og en række aktivitetshuse.

Anpartsselskabet Kilden & Mortensen er bygherre på projektet, der får et boligareal på 21.500 kvadratmeter. Hertil kommer altaner på tilsammen 9.700 kvadratmeter, kælder og parkering på 11.000 kvadratmeter samt aktivitetshuse og fællesområder på 7.100 kvadratmeter.

Tilsammen omfatter byggeriet således et nytteareal på knap 50.000 kvadratmeter.

Et af Aarhus mest spændende boligprojekter
MT Højgaard skal forestå opførelsen af byggeriet, og i planlægningen deltager desuden Gehl Architects, det rådgivende ingeniørfirma Moe, de lokale byudviklere Rune Kilden og Michael Mortensen.

- Kvalitetsmæssigt er der ingen tvivl om, at det her bliver et af Aarhus' mest spændende boligprojekter, og vi glæder os naturligvis over, at være valgt til at opføre projektet. Vi har haft en rigtig grundig og god dialog med rådgivere og bygherre og har fundet de bedste løsninger inden for alle dele af byggeriet, så der bliver tale om et projekt, der fuldt ud lever op til den eksklusive beliggenhed, siger Torben Bloch Nielsen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Opførelsen påbegyndes primo maj 2016 og forventes afsluttet i 2018. Kontrakten, der indgås med Kilden & Mortensen, har en værdi på over 500 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125