23948sdkhjf

VVS-veteran i Esbjerg fylder 70

I 43 år har Knud-Erik Reis arbejdet i familievirksomheden Carl W. Reis, og han har ikke tænkt sig at stoppe.
For cirka fem år siden overdrog Knud-Erik Reis familiens VVS- og kloakfirma Carl W. Reis A/S i Esbjerg til sønnen Søren Reis. Men det betød ikke pension for den dengang 65-årige og nu tidligere mester.

Fredag kan han fejre sin 70 års fødselsdag som lønmodtager, siger hovedpersonen muntert, mens Building Supply taler med ham.

Og veteranen, som ifølge et familiemedlem er "loyal, arbejdsom og aldrig sur, har slet ikke tænkt sig at stoppe endnu.

- Nej, jeg skulle gerne blive ved i længere tid, end min far. Han fortsatte, til han blev 74. Min bedstefar til han blev 80. Og så ved jeg ikke med min oldefar.

For det første skal der jo tjenes nogle penge, bemærker han. Man får jo brug for dem, når man har fri.

- Og så synes jeg, at det er hyggeligt at være sammen med kunderne, og jeg holder stadig af at lave spændende nye badeværelser. Alle kunderne over 50 vil jo tale med ham der den gamle i firmaet, og det er så mig.

Han har arbejdet uafbrudt hos Carl W. Reis i 43 år. Firmaet blev startet af hans far i 1952, da Carl W. Reis drog fra Sønderborg og slog sig ned i Esbjerg.

Meget har ændret sig. Noget til det bedre. Og noget til det værre.

- Da jeg startede, var der meget sjældent kobberrør. Det var kun sort eller galvaniseret, så dengang kunne man ikke tage fejl af noget. I dag skal man hele tiden være vågen for ikke at snuppe det forkerte, og det sker nemt, når de unge i dag forstyrres af deres mobiltelefoner.

- Men det er bestemt rart, at man i dag kan udskifte en vandinstallation uden at banke gulve og fliser op, bemærker han også.

På forretningssiden oplever han et øget pres. Internetpriserne tvinger avancerne ned på materialer, og timelønnen er også blevet mere presset, end den har været før, bemærker fødselaren.

Han fejrer det skarpe hjørne med reception fredag på restaurationen Den Røde Okse i Esbjerg. Kunder, leverandører og venner af huset bydes velkommen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125