23948sdkhjf

Vinder af projekt Kløvermarken fundet

Et team bestående af Tegnestuen Vandkunsten, Klar, Hausenberg, Týrens AB, Rene Kural og Claus Bech-Danielsen har med projektet ’Den grønne flod’ vundet konkurrencen om en samlet plan for fremtidens Kløvermarkskvarter på Amager.
Københavns Kommune og Skanskas idékonkurrence om Kløvermarkskvarteret på Amager har fået en vinder. Idéen ’Den grønne flod’ bliver udgangspunkt for en af de største udviklingsopgaver i København: En ny bæredygtig bydel med boliger og idræt tænkt sammen.

Et team bestående af Tegnestuen Vandkunsten, Klar, Hausenberg, Týrens AB, Rene Kural og Claus Bech-Danielsen har med projektet ’Den grønne flod’ vundet konkurrencen om en samlet plan for fremtidens Kløvermarkskvarter på Amager.

Kløvermarken skal løbe som en grøn flod fra voldanlæggene til Prøvestenskanalen - en flod af boldbaner og idrætsliv. Den forgrenede flod forener områdets seks nye bydele, der har forskellige karakterer og stærke forbindelser til de eksisterende bagvedliggende byområder. Med forslaget bevares sigtelinjerne til Københavns silhuet og tårne og græsarealerne til de mange boldbaner.

- Dette projekt garanterer fremtiden for idrætslivet på Kløvermarkens boldbaner og sikrer en spændende udvikling af hele kvarteret. Kløvermarkens boldspillere har brug for bedre faciliteter, og København har brug for at de vindblæste arealer bliver udviklet bæredygtigt og med spændende arkitektur. Og så skal der naturligvis være billige boliger. Nu kan vi komme videre med en nødvendig udvikling af byen., udtaler overborgmester Ritt Bjerregaard (S).

- Jeg er glad for at vi har gennemført en arkitektkonkurrence om Kløvermarkskvarteret. Vi har i vinderforslaget et godt udgangspunkt for at arbejde videre med at udforme en bydel for alle med social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed, siger teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam.

- Forslaget skaber en bydel der satser på idrætten. Antallet af boldbaner bevares, de opgraderes og nye idrætsfaciliteter kommer til. Forslaget bygger videre på de eksisterende kvarterer og understreger de kvaliteter, som allerede er til stede i Kløvermarkskvarteret i dag.

Jonas Spangenberg, der er direktør for Skanska Residential Nordic og medlem af dommerkomitéen, glæder sig bl.a. over ’den grønne flods’ evne til at integrere idræt og boliger.

- Når vi skal udvikle Kløvermarkskvarteret, skal vi sørge for, at det virkelig bliver bydelen for alle, når vi siger det. Vi skal designe den til de mange forskellige københavnere, der skal bo, leve og lege her. Samtidig skal vi på bedste vis koble idræt og boliger. Der er idéen om ’den grønne flod’ suveræn, siger Skanska-direktøren.

Præmiering
Udover 1. præmien på 40.000 Euro, er yderligere tre af de i alt otte forslag præmieret med hver 20.000 Euro:

- COBE og KCAP som foreslår, at Kløvermarkskvarteret omdannes til et sportslandskab, der skaber et meget overbevisende geometrisk og skulpturelt greb, som giver bebyggelsen en særegen karakter.

- Niras konsulenterne A/S og Effekt I/S for deres forslag, der betragter Kløvermarken som et vigtigt åbent rum og placerer den nye bebyggelse i den sydlige del af området.

- BIG m.fl. for deres ide om at skabe et dristigt åbent greb, der placerer en ny bydel rundt om et grønt sportsanlæg.

Du kan læse mere om Kløvermarkskvarteret og downloade vinderforslaget og dommerbetænkningen på www.kk.dk/klovermarken og på www.skanska.dk/kloverparken . Desuden kan du finde information om konkurrencen på www.arkitektforeningen.dk

Kilde: Københavns Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096