23948sdkhjf

1.300 nye boliger på vej i Hillerød

Udviklingsprojektet ”Frederiksbro” kommer til at udvide byen med 10 procent.
Går alt efter planen vil op mod 3.000 mennesker flytte ind i Frederiksbro, som er det nye bydelsnavn for den centralt beliggende Møllebro-grund i Hillerød.

M. Goldschmidt Holding står bag planerne, der løber op i en samlet projektværdi på cirka fire milliarder kroner.

-Det er unikt for Hillerød at kunne bygge 1.300 nye boliger så tæt på centrum. For mange mennesker er det attraktivt at kunne få en ny, moderne bolig og samtidig bo i gå- og cykelafstand til butikker, kultur og oplevelser. Fordi vi kan bygge i højden bliver over halvdelen af området grønne områder, bilfrit og med plads til at leve livet. For beboerne og alle andre, fortæller projektdirektør Ulrik Bebe.


Den nye bydel får et markant grønt udtryk. De grønne områder udgør godt halvdelen af bydelens område. Således vil blot 31.000 kvadratmeter af det samlede areal på 94.000 kvadratmeter blive bebygget.

Læs også: Milliardprojekt når to milepæle

Naturen fra den nært beliggende Bøllemose føres videre ind i bydelen gennem en bred grøn kile i form af et parkanlæg med græs, træer og en 250 meter lang sø til blandt andet kajakroning. Der etableres et flydende svømmebassin, legepladser samt baner til tennis, basketball og petanque, ligesom der opføres orangerier med fællesfaciliteter. En sti og cykelrute forbinder byen og Bøllemosen med Frederiksbro.

Læs også: Skaffer penge til milliardprojekt ved frasalg

Første etape opføres nærmest Bøllemosen med forventet indflytning i slutningen af 2017. Det er 102 byhuse i tre etager med tagterrasse og lille have. Dernæst opføres 851 lejligheder og 370 ungdoms- og seniorboliger.

- Kommunen venter en vækst på 8.700 indbyggere over de kommende år. Der vil derfor hurtigt blive brug for de i alt 1.300 nye boliger. Der er gang i Hillerød - og Frederiksbro er en væsentlig del af kommunens fremtidsplan, Med den tætte afstand til S-toget og de gode trafikforbindelser forventer jeg, at familier vil bosætte sig i Frederiksbro og pendle til job eller studier i København, siger Ulrik Bebe.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125