23948sdkhjf

Gammel skole bliver til 53 luksuslejligheder

Kingo Karlsen har taget hul på nedbrydningen af Købmagergades Skole i Fredericia, som i fremtiden bliver historisk ramme om lokale seniorers hverdag.
Købmagergades skole i Fredericia, som oprindeligt blev opført i 1898, er under renovering. Skolens gamle klasseværelser og gymnastiksale ombygges til 53 topmoderne lejligheder, der bliver en del af boligforeningen senior-bo.

Kingo Karlsen A/S er valgt som nedbryder på sagen og har allerede gennemført miljøsaneringen. Selve nedbrydningen løber frem til 1. maj, hvorefter Murerfirmaet Nielsen & Rasmussen tager over. Hele projektet forventes afsluttet i august 2017.

Nedbrydning med kirurgisk præcision
Købmagergades Skole var i sin tid en drengskole, men som tiderne ændrede sig, blev den udvidet med en pigefløj. Siden hen er der også opført flere gymnastiksale og undervisningsfløje.

Det er de to nyere undervisningsfløje samt en mindre del af det nyeste gymnastikhus der skal nedrives. Da bygningerne ligger op ad flere andre bygninger, må Kingo gå til opgaven med noget nær kirurgisk præcision.

- Vi må tage nogle særlige hensyn, når vi skal skille de to nyeste undervisningsfløje fra nabobebyggelsen, da byggeriet er gammelt og læner sig op ad fløjene. Derfor er det nødvendigt at foretage forskellige undersøgelser samt afstivning af nabobebyggelsen inden nedrivningen påbegyndes. Derudover er det vigtigt at mindske vibration fra maskinerne så meget som muligt, fortæller entrepriseleder Ryan Johansen fra Kingo.

Derudover omfatter opgaven indvendig nedbrydning i nogle af de fredede bygninger, hvor facaden og andre bærende konstruktioner skal bevares. Blandt de bevaringsværdige bygninger er drengefløjen fra 1898, pigefløjen fra 1913 og gymnastikhuset fra 1900.

Efterspørgsel på centralt beliggende boliger
Skolen er i dag ejet af Boligkontoret Fredericia – en almen forening, der i samarbejde med senior-bo vil skabe gode boligfaciliteter i centralt beliggende områder.

For at være en del af foreningen er det et krav, at man minimum er 55 år, og at man ikke har hjemmeboende børn. Fællesnævneren for de kommende indflyttere er, at de ønsker at bo centralt og have indflydelse på indretningen af deres bolig. Derfor er de også med til at bestemme, hvilke materialer og udstyr deres kommende boliger skal indeholde.

- Førhen flyttede alle fra byerne, men nu flytter flere og flere ind til byen igen. Det giver et stærkt pres på etableringen af boliger centralt beliggende i byerne, siger Flemming Lorenzen, næstformand hos Boligkontoret i Fredericia.

De 53 lejligheder bliver 76-114 kvadratmeter og indrettes med 2-3 værelser. Alle lejlighederne får altaner, som vender ind mod en fælles gård, hvor der både vil blive etableret parkering og diverse aktivitets- og fællesfaciliteter. Ombygningen er tegnet af Billund/Hansen Arkitekter.

Læs mere om projektet på www.boligfa.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111