23948sdkhjf

DR-modellen ikke et eksempel til efterlevelse

Det har kostet DR 300 mio. kr. at eksperimentere med byggeriet af det nye domicil på Amager. Professor kritiserer nu DRs ledelse for ikke at være forberedt ordentligt.
DR-modellen, der bygger på et samarbejde mellem rådgivere, arkitekter og entreprenører i et konsortium, såkaldt partnering, er ikke et eksempel til efterlevelse. Den er nemlig den væsentligste årsag til at udgifterne til opførelsen af DR-Byen løb løbsk. Det konkluderer KPMG og Grant Thornton i den netop afsluttede rapport.

Ifølge revisorerne er det en kombination af partnering, projektfejl og omprojekteringer, der er skyld i mellem 250 og 300 mio. kr. af det 1,7 mia.kr. store budgetskred.

Bent Flyvbjerg fra Aalborg Universitet mener ikke, at hverken DRs bestyrelse eller projektledelsen havde forstået konsekvensen af partnering.

- Det er en af de første gange, man har valgt at bruge partnering herhjemme, og når man prøver noget nyt på sådan et stort projekt, så påtager man sig en særlig risiko og en særlig forpligtigelse til at forberede sig ordentligt. Det er ikke til at sige, om ledelsen har indset risikoen, men de har i hvert fald ikke handlet ud fra et sådant kendskab, siger professoren.

Bent Flyvbjerg mener, at DR ville have fået langt mere ud af ikke at have eksperimenteret med partnering, men holdt sig til kendte metoder.

Kilde: Ingeniøren

Læs mere om: dr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11