23948sdkhjf

Byggeriets Klimapriser er uddelt

Tredimensionel træbeton, temperaturregulerende gips og en turbomaske strøg til tops i Fredericia.
Troldtekt, Knauf og Itools var vinderne, da Danske Byggecentre for fjerde gang uddelte Byggeriets Klimapriser i forbindelse med Byggeri-messen.

Spændingen blev udløst tirsdag eftermiddag, da Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (A), overrakte priserne til de tre udstillere, der var udvalgt blandt 17 nominerede.

- Jeg er stolt af at være dansker og leve i et land, hvor der er fokus på arbejdsmiljø og ergonomi. Vi fik forhandling på turbomasken ”CleanSpace” i 2014, og allerede i 2015 var Danmark det land, der bruger flest per indbygger. Det er helt fantastisk, når vi har at gøre med et produkt, der kommer helt nede fra Australien, sagde administrerende direktør Ulrik Bruhn fra Itools, der modtog Miljøprisen.

Forinden havde administrerende direktør Peer Leth fra Troldtekt og administrerende direktør Morten Søborg fra Knauf været på scenen for henholdsvis at modtage Klimaprisen og Energiprisen. Troldtekt, som i øvrigt også var blandt vinderne ved den allerførste prisuddeling i 2010, vandt Klimaprisen for beklædningskonceptet ”Wave” lofter og vægge, mens Knauf fik overrakt Energiprisen for en gipsplade, der kan regulere rummets temperatur.

- Det er resultatet af mange års arbejde med at udvikle materialer til fremtidens byggeri. Som producent har vi et kæmpe ansvar for at bidrage til at gør byggeriet mere energieffektivitet og konkurrencedygtigt, sagde Knauf-direktøren.

KLIMAPRISEN

Troldtekt A/S
Klimaprisen går til Troldtekt for ”Troldtekt Wave” - en skulpturel, tredimensionel lofts- eller vægbeklædning af træbeton. Forretningsstrategien er baseret på Cradle to Cradle-principperne, der udledes ingen spildevand og produktionsaffald leveres til HedeDanmark. Som Dong Klimapartner har Troldtekt siden 2013 baseret sit elforbrug 100 procent på vedvarende energi (vindstrøm). Energien til opvarmning i produktionen er baseret på CO2-neutralt træaffald, herunder eget produktionsaffald.

ENERGIPRISEN

Knauf A/S
Energiprisen går til Knauf for ”Knauf Comfortboard” - en gipsplade der kan optage og afgive varme. Gipspladen regulerer dermed temperaturen i rummet på en energineutral og miljøvenlig måde. Gipskernen indeholder PCM-perler, der har en kerne af voks. Overstiger temperaturen i rummet 23 celcius optager perlerne varmen, mens de frigiver varmen igen, når temperaturen falder.

MILJØPRISEN

Itools I/S
Miljøprisen går til Itools for turbomasken ”CleanSpace”, hvis ergonomiske design uden ledninger og slanger forbedrer komforten for brugerne og giver dem total bevægelsesfrihed. Støv og skadelige stoffer er en stor udfordring for byggeriet. Indånding er den primære eksponeringsvej for giftige og skadelige stoffer på arbejdspladsen. Det innovative design samt den åndedrætsaktiverede, lydsvage motor giver håndværkerne en komfortabel beskyttelse mod støv, gasser og dampe.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Byggeri' 16.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078