23948sdkhjf

Slut med forskelsbehandling

Udlændinge skal fremover leve op til samme krav som danskerne, når der skal svejses eller fjernes asbest. Folketinget har netop vedtaget en rettelse til Arbejdsmiljøloven, der kræver, at der skal foreligge en anerkendelse fra Arbejdstilsynet i forbindelse med ni forskellige slags farligt arbejde – uanset om du er dansker eller udlænding.
Folketinget har lyttet til TIB og BAT-kartellet og har vedtaget, at udlændinge fremover skal leve op til de samme krav som danskerne, når det gælder arbejdsmiljø og farligt arbejde.

Hidtil har udenlandske arbejdere, der arbejder midlertidigt i Danmark, kunnet svejse og fjerne asbest uden anerkendelse fra Arbejdstilsynet. Det er slut nu. Fremover kræves anerkendelse fra Arbejdstilsynet i forbindelse med ni forskellige slags farligt arbejde – uanset om du er udlænding eller dansker.

- Vi er tilfredse med, at der nu bliver gjort op med den form for forskelsbehandling. Når de udenlandske arbejdere skal leve op til de samme krav som de danske, vil det være et stort fremskridt for sikkerheden på arbejdspladserne, siger Arne Johansen, formand for TIB, der længe har fundet det urimeligt med forskelsbehandlingen, der gjorde det muligt at omgå kravene til sikkerhed ved at ansætte udlændinge.

Ændringen af Arbejdsmiljøloven trådte i kraft den 12. juni 2008 og har krævet en undtagelse fra EU’s Anerkendelsesdirektiv.

Kilde: TIB

Læs mere om: TIB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093