23948sdkhjf

IF Group miljøsanerer nordjysk sygehus

Det aalborgensiske nedbrydningsfirma står for den indvendige nedrivning og miljøsanering, som udføres inden den praktiske renovering kan påbegyndes.
Der er lokale kræfter i spil, når Sygehus Vendsyssel i Hjørring skal miljøsaneres. Det er således Aalborg-firmaet IF Group, som har fået til opgave at stå for den indvendige nedrivning og miljøsanering inden den praktiske renovering kan påbegyndes.

Sygehus Vendsyssel i Hjørring består af en række bygninger, hvoraf de ældste er fra første halvdel af 1900-tallet. Den dominerende højhusbygning blev taget i brug som sengebygning i 1989 og fremstår som et vartegn for sygehuset.

Byggeaffaldet skal genindvindes
Renoveringen af den 7 etager høje bygning består i første omgang af en gennemgribende renovering og nyindretning af de 3 øverste etager. For de øvrige 4 etager i bygningen er der også udarbejdet et ombygningsprojekt, som forventes iværksat inden for en kortere årrække.

- Vores primære opgave er at sanere for de miljøskadelige stoffer der måtte være i den gamle bygning. Vi sanerer vægge, lofter og inventar for tungmetal- og PCB-holdige malinger, samt fuger indeholdende chlorerede paraffiner. Når saneringen afsluttes, fortsætter vi arbejdet med den indvendige nedrivning, hvor byggeaffaldet bortskaffes med henblik på genvinding og nyttiggørelse, oplyser IF Group i en pressemeddelelse.

De renoverede etager vil i fremtiden indeholde sengeafsnit for henholdsvis ortopædkirurgisk afdeling, kirurgisk afdeling samt et fælles sengeafsnit for flere afdelinger.

Der er frigivet en anlægsbevilling på 110 mio. kr. til den indvendige renovering, som efter planen skal stå færdig i januar 2018. NCC Construction Danmark er hovedentreprenør på projektet og arkitektfirmaet CF Møller A/S har, med ingeniørfirmaet MOE A/S som underrådgiver, været totalrådgiver på projektet med den indvendige renovering af de 3 etager.

Galleri: Sygehus Vendsyssel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094