23948sdkhjf

Royal Arena bliver 85 millioner kroner dyrere

Arena-bestyrelse har bedt ejere om ekstra kapital til at færdiggøre byggeriet.
I sidste uge kom det frem, at tidsplanen for byggeriet af den nye multiarena i Ørestaden på Amager er skredet med tre og en halv måned, primært som følge af at 5.000 bolte måtte udskiftes i sommeren 2015.

Forsinkelsen har påført selskabet bag byggeriet, Arena CPHX P/S, en lang række ekstra omkostninger, blandt andet i form af kompensation til entreprenører, forlænget byggepladsdrift samt renter og afdrag på de optagne lån.

Ifølge en pressemeddelelse fra Arena CPHX løber de ekstra omkostninger op i cirka 85 millioner kroner. Af pressemeddelelsen fremgår endvidere, at de tilbageværende reserver til uforudsete omkostninger i den resterende byggeperiode er for små. Det udløser et behov at låne op til 39 millioner kroner.

- Efter selskabet opfattelse indeholder byggeriets projektmateriale desuden en række projekteringsmangler og -fejl, som selskabet via sin advokat har anmeldt til forsikringsselskabet. Udgifterne til disse mangler og fejl presser selskabets likviditet således, at selskabet må anmode om en lånegaranti, indtil forsikringssagen er afgjort, skriver Arena CPHX.

Selskabet har bedt ejerne, Realdania og Københavns Kommune, om at tilføre den nødvendige kapital. Det har Realdania sagt ja til, mens en beslutningsproces er igangsat i Københavns Kommune. De to parter bidrager i forvejen med 325 millioner kroner hver.

Afleveringen af byggeentrepriserne fra de enkelte entreprenører til Arena CPHX forventes at komme til at finde sted medio oktober 2016. Det betyder, at lejemålet efter planen overdrages til operatøren, Danish Venue Enterprise, den 1. december 2016. Efter denne dato vil Danish Venue Enterprise fortsætte indretningen af de sidste dele af publikums- og produktionsområderne, så alt er klar til første event i Royal Arena primo 2017.

- Når man har at gøre med et projekt af denne kaliber, kan der opstå uforudsete forhindringer. Vi havde i sommer en episode med en spansk leverandør af spær, hvor vi desværre oplevede brud på en række bolte. Det har betydet forsinkelse af byggeriet – og det koster. Men jeg tør godt at love, at vi i sidste ende vil komme til at stå med en arena, hvor kvaliteten er i top, siger bestyrelsesformand Bent Frank.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11