23948sdkhjf

Horsens bygger 70.000 kvadratmeter på havnen

OMJ Ejendomme udvikler en helt ny bydel på Nordhavnen ved Jernlageret på Horsens Havn.
70.000 kvadratmeter bebyggelse, en bred havnekanal og nye attraktive byrum er på tegnebrættet i Horsens, hvor en helt ny bydel snart skyder frem på Nordhavnen.

Bygherre og totalentreprenør på projektet er OMJ Ejendomme, mens helhedsplanen for området er udarbejdet af Rum Arkitektur.

- Planerne for omdannelsen af Horsens Havn har et fantastisk potentiale, og derfor er det en stor glæde for os igen at være med til at forme rammerne i vores egen by. Omdannelsen af Nordhavnen vil blive retningsgivende for bydelens øvrige udvikling, hvorfor vi også går til opgaven med en vis ydmyghed, siger partner Claus Jensen fra Rum Arkitektur.

Det store projekt forventes realiseret over en syvårig periode. Lokalplanen forventes klar ved årsskiftet, hvorefter OMJ Ejendomme påbegynder realiseringen af byggeriet. Første etape forventes at omfatte dagligvarebutik, bageri og boliger og opføres i den del af området, der kendes som ”NOPA-grunden”.

- Det har været vigtigt for os at skabe et projekt, som er attraktivt både for byen og bydelens nye beboere fra første færd. Derfor er logistikken, at vi udvikler området indefra og ud – det vil sige, at vi undgår bebyggelse, som i kortere eller længere tid ligger adskilt fra byen med henlagte havnearealer, siger Ole Mortensen, ejer og direktør i OMJ Ejendomme.

Planlægningen tager også højde for sikring mod højvande. Den udgravede jord ved etablering af havnekanal og parkeringsanlæg bliver brugt til at hæve terrænet cirka en meter i forhold til det nuværende kajanlæg.

Rum Arkitektur deltager i projektet som arkitekt på den videre udvikling samt projektering af byggeri og landskab. Cowi indgår som rådgivende ingeniør på anlæggelse af havnekanal, håndtering af forurening, klimasikring, trafikanlæg og de planlagte bygninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11