23948sdkhjf

Kunstig københavner-ø rykker igen nærmere

Fem teams prækvalificeret til konkurrence om Kronløbsøen med 25.000 kvadratmeter bolig og underjordisk parkering.

De fem teams:

Aart Architects, Ove Arup & Partners International, Tredje Natur.

Link arkitektur, Rubow Arkitekter, Multiconsult, Dominia, Møller og Grønborg.

Holscher Nordberg, JJW Arkitekter, Niras, Schønherr.

BIG, Sweco Architects, Sweco Danmark, Kragh & Berglund Landskab.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Cobe, Rambøll Danmark, Sted By & Landskab
Udviklingsselskabet By & Havn valgte i efteråret at annullere totalentreprisekonkurrencen for ”Kronløbsøen” – en kommende kunstig ø i Københavns Indre Nordhavn, som efter planen skal rumme et parkeringsanlæg til 800-1.000 biler under vandet samt mulighed for etablering af op til 25.000 kvadratmeter bebyggelse oven på øen.

Projektet blev efterfølgende udbudt som en masterplan-konkurrence, og By & Havn har nu udvalgt fem teams til konkurrencen. Konkurrencen skydes i gang den 18. marts og afsluttes medio juni 2016.

Herefter findes en vinder, og processen frem mod en lokalplan begynder i et samarbejde mellem vinderteamet, By & Havn og Københavns Kommune.

Foruden boligerne på selve øen skal der bygges boliger på et mindre byggefelt på Fortkaj i Århusgadekvarteret syd for Kronløbsøen, hvis kælder skal rumme tilkørselsramper til en undersøisk forbindelse til p-anlægget på øen.

Bebyggelsen på Kronløbsøen skal etableres ovenpå p-anlægget. Selve parkeringsdelen er ikke med i projektkonkurrencen, men teamet skal rumme ingeniørkompetencer, der kan forestå opgaven som rådgiver ved udvikling af p-anlægget, oplyser By & Havn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094