23948sdkhjf

Contiga Tinglev sendt til tælling af rekordomsætning

Tre ordrer endte med at koste over 10 mio. kr. på bundlinjen hos den sønderjyske betonelementproducent, som til gengæld forventer at sætte indtjeningsrekord i år.
De fleste danske virksomheder drømmer formentlig om at tage så mange opgaver ind, at toplinjen slår alle rekorder. Sådan forholder det sig dog ikke hos Contiga Tinglev, der sidste år kunne se omsætningen vokse med mere end 70 procent, mens resultat på bundlinjen omvendt svandt ind.

- Andet halvår af 2015 var præget af en for stor ordrebeholdning, som havde meget kraftigt indvirkning på årets resultat. Det har kort sagt været et totalt uheldigt scenarie, som har gjort os klogere på mange ting, og som har gjort, at vi har indført en lang række styringsværktøjer, som skal sikre, det aldrig sker igen, siger adm. direktør Karsten Rewitz til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Rekordstor og sund ordrebeholdning
Forklaringen er tredelt. Ophobningen af opgaver gjorde, at Contiga Tinglev i flere tilfælde måtte indkøbe produkter andre steder til en høj pris. Desuden var fabrikken nødt til at producere i flere weekender med en væsentligt forhøjet omkostningspris til følge. Endelig resulterede travlheden i forsinkede leveringer, hvilket også gav øgede omkostninger.

Ifølge Karsten Rewitz var tre ordrer alene skyld i, at Contiga Tinglev mistede 10-12 mio. kr. i indtjening, og han understreger derfor, at fokus fremover holdes stramt på bundlinjen.

Læs hele artiklen her

Licitationen - Byggeriets Dagblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095