23948sdkhjf

Høj aktivitet for erhvervsbyggeriet i Østjylland

I Østjylland bygger erhvervslivet som aldrig før. Det ene erhvervsdomicil efter det andet skyder op bl.a. langs motorvejen men også andre steder bygges der flittigt nye lagerhaller, produktionshaller og kontorer. Sådan ser billedet ud, når man kikker gennem linsen hos entreprenørvirksomheden, DS Flexhal.
Det kan godt være at aktiviteterne inden for nybyggeri af boliger er faldet inden for det sidste år. Til gengæld er der fortsat høj aktivitet inden for erhvervsbyggeri. Det kan Kai Rørbæk fra DS Flexhal i Hobro tale med om.

- Vi oplever i øjeblikket en markant stigning i aktiviteterne inden for erhvervsbyggeri - særlig i det Østjyske område. Om det er en tilfældighed eller det bare gælder for vores virksomhed, ved jeg ikke, men i øjeblikket har vi 11 forskellige projekter i gang i Østjylland, fortæller Kai Rørbæk. Og der er tale om vidt forskellige byggeprojekter fra mindre erhvervsbyggerier på 1.100 m2 til kæmpestore projekter på 90.000 m2. Det er største er Logistikcenter, Århus.

Infrastrukturen spiller en rolle
Det østjyske erhvervsliv ser åbenbart lyst på fremtiden målt i forhold til lysten til at investere i nye bygninger. Det er virksomheder med behov for nye kvadratmeter til produktion, lager og kontor, der investeres i. Mange foretrækker at placere deres virksomheder nær motorvejen, der går gennem hele Jylland med forbindelse til Fyn, Sjælland og syd for grænsen.

- Det er helt afgørende for mange af vores kunder, at de er centralt placeret i forhold til infrastrukturen. Let til- og frakørsel betyder meget og hvis man så samtidig kan være synlig ud mod motorvejen er der mange, der prioriterer det højt, siger Kai Rørbæk.

Rationelt byggeri
Der er naturligvis også fokus på selve byggeriet. På at det skal være funktionelt og samtidig være præsentabelt.

- Mange lægger også stor vægt på, at byggeriet kan opføres rationelt og dermed til en fornuftig pris med mulighed for udvidelser på et senere tidspunkt. Det stiller krav om, at de grundlæggende konstruktioner skal være fleksible. Netop der har vi vores styrker, som tilsyneladende matcher mange professionelle bygherrer, siger Kai Rørbæk, direktør hos DS Flexhal.

Netop DS Flexhal har udviklet en række forskellige byggesystemer, der henvender sig til erhvervskunder med krav om et fleksibelt og rationelt byggeri. I kraft af foruddefinerede konstruktionsprincipper er DS Flexhal i stand til at efterkomme virksomhedernes ønsker og behov. Et eksempel er Junget, der netop har opført et 7.500 m2 nyt erhvervsbyggeri i Søften. DS Flexhal har gennemført projektet som totalentreprenør og samarbejdet med arkitekt, Thomas Malling.

Kilde: DS Flexhal

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125