23948sdkhjf

Nyt Malmø-projekt til Juul Frost

Den danske tegnestue sætter et kraftigt præg på Malmøs udvikling i disse år.
Foran svenske JAIS Arkitekter og EGA Architects har Juul Frost Arkitekter (JFA) vundet konkurrencen om Kvarteret Aktern, der udgør den sidste byggegrund i området ”Bo01” ved siden af ikonbyggeriet Turning Torso.

- Området har haft succes med at etablere kvalitetsbyggeri, hvor integration af landskab og byrum har været i højsæde. Vi er stolte af at lægge os i forlængelse af denne udvikling, siger CEO Flemming Frost.

Bebyggelsen kommer primært til at indeholde boliger og får desuden en café med udsigt over den tilstødende park samt et mindre areal til kontor/erhverv. Selve boligdelen forventes at få et omfang på omkring 8.000 kvadratmeter.

JFA arbejder ud fra en helhedsorienteret udviklingsmetodik, der i ét samlet greb søger at tilgodese erhvervs-, bygnings- og byrumsmæssige behov med fokus på social sammenhængskraft.

Netop denne tilgang fremhæver en enig dommerkomité som styrken i et forslag, der overbevisende formår at koble detalje og helhed.

Det ligger endnu ikke fast, hvornår byggeriet går i gang. I første omgang skal vinderprojektet udgøre grundlaget for lokalplansarbejde. Den efterfølgende gennemførelse af Kvarteret Aktern sker i samarbejde med Malmö Stad.

JFA har i forvejen en stribe Malmø-projekter på cv’et; herunder ikke mindst det prisbelønnede Media Evolution City der stod færdigt i 2012. Aktuelt arbejder den danske tegnestue med boligprojekterne ”Sportsbyen”, ”Saga” og ”Hermod” i bydelen Hyllie.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125