23948sdkhjf

NREP bygger stort i Ørestad Syd

Projekt med to supermarkeder, 120 boliger, opbevaringscenter og legeland er på tegnebrættet.
På det centrale hjørne af Ørestads Boulevard og Asger Jorns Allé i Ørestad Syd har By & Havn solgt 25.000 etagemeter byggeret til NREP.

På grunden opføres et erhvervs- og boligbyggeri med to supermarkeder, 120 boliger, opbevaringscenter og legeland.

Konceptet for byggeriet, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter, hænger sammen med grunden nord for byggefeltet, hvor der er planlagt et parkeringshus. Byggefeltet udnyttes i hele dets fodaftryk og erhvervsetagearealerne opføres i samme højde som det kommende nabo-P-hus. Derved er det muligt at udnytte de nederste etager af det kommende byggeri til funktioner, der kræver plads, men ikke har behov for særligt meget dagslys. På toppen af erhvervshuset, hvor man er fri af det omgivende byggeri, opføres en lille boligby, hvor rækkehuse og lejligheder omkranser et grønt gårdrum.

- Det er simpelthen elegant, at der kommer så mange funktioner i et byggeri. Denne bygning vil med sine funktioner og sin arkitektur bidrage til at gøre Ørestad Syd til et endnu mere spændende, varieret og levende kvarter, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Byggeriet - etage for etage
Stueetagen er disponeret med to dagligvarebutikker og tilhørende vareindlevering. Det forventes, at By & Havn i samarbejde med NREP kan offentliggøre navnet på det ene af supermarkederne medio april.

1. etage er reserveret til Dinos legeland, mens 2. og 3. etage indrettes med et Pelican Self Storage opbevaringscenter samt nogle få boliger bygningens gavle.

4. etage starter i 18 meters højde. På dette niveau har man ankomst til alle de godt 120 boliger. Der er tre elevatorkerner med indgang fra enten Ørestads Boulevard, Asger Jorns Allé eller Robert Jacobsens vej samt flere udvendige trappeforløb, der bevæger sig op langs facaderne. Man ankommer til et åbent, grønt gårdrum, der fungerer som fællesareal for hele beboelsesdelen. Herfra har man adgang til opgange og elevatorkerner, der fører direkte op til boligerne på de overliggende niveauer.

5.- 9. etage er boligetager. Bebyggelsen rummer boliger i forskellige størrelser. Kombinationen af forskellige bygningshøjder skaber optimalt dagslysindfald og udsigt fra boligerne. De varierende højder er med til at danne en markant skyline i Ørestad.

- Vi har haft et fint, kreativt og tillidsfuldt samarbejde med By & Havn og Københavns Kommune om udviklingen. Resultatet er et nyskabende og interessant byggeri, som vi glæder os til at se opført, siger CIO Rasmus Nørgaard, NREP.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125